Sinir Sorunları Belirtileri ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

comment tester tunnel carpien
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinir sorunları belirtileri bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir. Boyun kısmında oluşan sinir sıkışması genelde omuza doğru yansıyacak ağrı olarak görülür. Bu durumda;

  • Boyun, omuz ve kol kısımlarında yanma şeklinde ağrı,
  • Baş hareketleri kapsamında ağrının şiddetlenmesi,
  • El bileği ve parmak kısımlarında karıncalanma,
  • Kol ve omuz bölgelerinde görülen kaslarda güçsüzlük,
  • El, kol ya da omuz bölgesinde his kaybının oluşması gibi sorunlar önemli belirtilerdir.

Dirsek bölgesinde meydana gelen sinir sıkışmasında ise kişi dirseğini bükmekte zorlanacaktır. El ve parmaklarda uyuşma da yine bu şekilde görülebilmektedir.

Genelde sinir sıkışması kadınlarda daha sık görülmektedir. Ağrı verici yapıda olmasına karşılık güçsüzlük, nesneleri kavrama ve hareket etme gibi konularda da aksaklık yaşatabilmektedir.

Sinir Sorunları Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sinir sorunları tedavisi için iki farklı yöntem uygulanmaktadır. Cerrahi olmayan yöntemde ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulaması yapılır. Ağrıyı tekrarlayacak olan hareketlerden kaçınmak, ev ve iş yerinde ergonomik koşullarının oluşturulması gibi tedaviler uygulanır. Sinir sıkışmasının başlangıcında bu yöntem uygulanır.

Eğer cerrahi olmayan yöntem fayda sağlamaz ise bu durumda ise cerrahi yöntem tercih edilir. Bu ameliyat kapsamında dokunun etkilenmiş olduğu sinir sistemi tespit edilir ve bu bölgedeki dokunun bir kısmı çıkarılarak hastanın rahatlaması sağlanır. Cerrahi yöntemler, sinir sıkışmasının olduğu bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!