Sırbistan’a Kimlikle Gidilebilecek! Kimlikle Gidilebilen Ülkeler Hangileri?

a 9044 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turu kapsamında iki ülkeye yalnızca kimlik ile seyahat etmenin mümkün olacağını belirtti. Türk vatandaşları T.C kimlik kartları ile Bosna Hersek ve Sırbistan’a seyahat edebilecek. Bu sevindirici haberin ardından ise vatandaşlar tarafından diğer kimlikle gidilebilecek ülkeler de merak edildi.

Başlıklar

Azerbaycan

Yeni yapılmış olan anlaşma gereği 90 gün vizeye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlik kartı ile Azerbaycan’a seyahat gerçekleştirilebilecek.

Gürcistan

90 gün vizeye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlik kartı ile ziyaret edilebilecek bir diğer ülke ise: Sırbistan.

Moldova

Moldova’ya da 180 günde ve 90 günü aşmayacak bir şekilde vizesiz giriş gerçekleştirilebilecek. Moldova’ya girerken de yalnızca T.C kimlik kartı gerekli olacak.

Ukrayna

Fotoğraflı ve çipli T.C kimlik kartı ile girilebilecek ülkeler arasında bulunanUkrayna; herhangi bir gün sınırlaması bulundurmuyor.

Bosna Hersek

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz seyahat edilebilecek bir diğer ülke ise Bosna Hersek ülkesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti sırasında imzalanan ikili anlaşmanın Bosna Hersek ile Türkiye arasında kimlikli bir seyahat dönemi başlattığını duyurdu.

Sırbistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Bulgaristan ile imzalamış oldukları gibi Sırbistan ile de bir anlaşma imzalanacağını duyurdu. Bu sayede Türk vatandaşları Sırbistan ülkesine vize işlemlerine gerek duymadan yalnızca kimlik kartı ile giriş gerçekleştirebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!