Solana Hacklendi mi, SOL Hack İddiası?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana hacklendi mi sorusu son saatlerde yaşanan gelişmeler ile yatırımcıları tedirgin etti. Geçen dönemlerde birkaç kez kesintiye uğramış olan Solana’nın başı bu sefer de milyon dolarlık olan hack saldırısı ile ağrıyacak gibi görünüyor.

Başlıklar

Solana Hacklendi İddiası

Solana ekosistemi son olarak hack saldırılarının hedefi oldu. Şimdiye kadar bildirilene göre 8 binden fazla cüzdana güvenlik ihlal edilerek saldırı yapıldı. Saldırının kaynağı ise henüz bilinmiyor. SOL kullanıcıları ise sosyal medya platformları üzerinden yaptıkları açıklamalarda istemleri dışında fonlarının çekildiğinden bahsetti.

İddialara göre şimdiye kadar 8 binden fazla cüzdan da ele geçirildi. Saldırganlar kullanıcılar adına işlemleri yapabilme yetkisi elde etti. Bu durum ise tedarik zinciri saldırısı adı altında üçüncü taraf hizmet güvenliğinin ihlali anlamı taşıyor.

SOL’da Son Durum Ne?

Solana hack saldırısı sonrasında ağırlıklı olarak bu durumdan mobil cüzdanlar etkilenmiş görünüyor. Uzmanlar bu durumun büyük olasılık ile etkilenmiş olan cüzdanların arkasında yatan kullanıcı özel anahtarını çalmak için girişim olduğunu beyan ediyor. Şimdiye kadar ise oluşan zararın 8 milyon dolar olduğu tahmin edildi.

Saldırı ile ilgili olarak soruşturma devam ederken henüz SOL tarafından resmi açıklama yapılmadı. Ancak SOL Labs sözcüsü tarafından ise iddiaların araştırıldığı ve güvenlik ile oluşan duruma dönük olarak gerekli önlemlerin alınmasına başlanacağı belirtildi. SOL coin ise bu saldırı sonucunda son 24 saatte yüzde 4 düşüş kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!