Sosyal Medya Dolandırıcılarının Kapora Tuzağı

Sosyal Medya Dolandırıcılarının Kapora Tuzağı
Sosyal Medya Dolandırıcılarının Kapora Tuzağı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılar durmak bilmiyor. Özellikle milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya hesaplarında açılan sahte profiller insanları kandırmaya devam ediyor. Maddi ve manevi mağduriyet yaratan dolandırıcılar iş bulmak isteyenlerin de umudunu kırıyor.

Sosyal medya dolandırıcılarının kapora tuzağı yine binlerce kişiyi mağdur etti. Açtıkları hesaplarla mum, nikah şekeri, toka, sabun paketleme gibi işleri evde yapmak isteyenlere dadandılar. Dolandırıcılar İŞKUR adını kullanarak önce güven kazanıyor. Sonra da kapora isteyerek ürünleri göndereceklerini söylüyor.

Başlıklar

Ek Gelir Fırsatı İle Dolandırıyorlar

Ev hanımları ve öğrenciler başta olmak üzere her kesimden insana ek gelir imkanı vaad eden dolandırıcılar itibar kazanmak adına olmadık yollara başvuruyor. Sosyal medya hesabında İŞKUR logosu, sözde çalışanların kazançları ve yorumları gibi paylaşımlar yaparak güven kazanıyorlar.

Ek iş yapmak isteyen kişilerin itimadını kazanan dolandırıcılar kapora karşılığı çalıştıklarını bildiriyor. Kapora ödemesi yapanlara ürünleri göndermek gerine çeşitli bahaneler üreterek geçiştiriyorlar. Son olarak da hesaplarını laptop sırra kadem basıyorlar.

İŞKUR Uyardı!

İş ve İşçi Bulma Kurumu adının bu tarz bir dolandırıcılıkta geçmesine tepkisiz kalmadı. Ev hanımlarını hedef alan ve aylık 6 bin lira gelir vaadinde bulunan dolandırıcılara itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. Sadece İŞKUR resmi web sitesinden duyuru ve ilanların takip edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!