Sosyal Yardım Destekleri Artırıldı

sosyal yardim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal yardım destekleri konusunda açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dar gelirli aileler için yapılacak ödemeler ve öğrencilere yönelik olarak verilecek ulaşım desteği hakkında güncel bilgiler paylaştı.

Başlıklar

Sosyal Yardım Destekleri

Sosyal yardım destekleri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son gerçekleşen kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalar kapsamında ayrıntılar belli olmaya başladı. Ayrıntılar hakkında açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım destekleri için bir kısmının sürekli ve bir kısmının süreli olduğunu söyledi. Bakan Yanık buna örnek olarak, sürekli engelliliği söz konusu engellilere yapılan destek ile yaşlılara yapılan desteğin sürekli destek olduğunu belirtti.

650x344 aile ve calisma bakani derya yanik

Çocuk Desteği Ödemeleri Artırıldı

Programın 1 yıl sonunda geri dönüşünü toparlamış olacaklarını aktaran Bakan Yanık, yeni durumlara göre sosyal yardımların güncellenmiş olacağını belirti ve şu an için 15 milyar TL ile başladıklarını söyledi. Toplam bütçenin 40 milyar TL olduğu bilgisini veren Bakan Yanık, hane gelirinin ve hanede yaşayan kişi sayısının oranlanması üzerinden verilen 450-650 TL arasındaki sosyal yardım desteğinin 850-1250 TL aralığına yükseldiğini söyledi. Çocuk desteği miktarının da aynı şekilde 450-650 TL aralığına çıkarıldığını kaydetti. Böylelikle 2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL ve 4 çocuklu ailelere ise 550 TL çocuk desteği yardımı yapılacak.

Elektrik Tüketim Desteği

Elektrik tüketim desteği için normalde sürekli sosyal yardım alanlara sağlanan bir yardım olduğunu belirten Bakan Yanık, bu yardımı Türkiye Aile Destek Programı’na aldıklarını söyledi. Bakan Yanık böylelikle sosyal yardım alan vatandaşlara 260 TL’ye kadar elektrik desteği yardımı sağlamış olacaklarını aktardı.

dogalgaz elektrik destegi

Doğalgaz Tüketim Desteği ve Kömür Yardımı

Doğalgaz ve kömür yardımı hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, kömür yardımının çok uzun zamandır yapıldığını hatırlatarak, doğalgaz altyapısının bulunduğu yerlerde doğalgaz desteği de verdiklerini söyledi. Türkiye’nin en sıcak ve en soğuk yerlerine göre doğalgaz desteği tutarlarını belirlediklerini söyleyen Yanık, ısı haritasına göre 450-1150 TL arasında değişen tutarlarda artışa gidildiğini kaydederek, ayrıca 900-2500 TL olacak şekilde de kademeli desteklerinin bulunduğunu söyledi. Mart ve nisan aylarında ödemelerin yapıldığını söyleyen Yanık, 2. ödemeleri ise ekim-kasım aylarında yapacaklarını belirtti. Başvuruların 5 Eylül tarihinde başladığını kaydeden Yanık, doğalgaz tüketim desteği için şartları değiştirdiklerini ve kapsamı genişlettiklerine dikkat çekerek, daha önceden sadece ev sahibi ve abonelik şartları bulunurken, artık kiracıların da bu destekten yararlanabileceğini söyledi.

Üniversiteli Öğrencilere Ulaşım Desteği

Bu yardımın ilk defa uygulanacağını belirten Bakan Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına 25 yaş altı ve lisans öğrencilerini kapsayacak şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Buna göre, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa olmak üzere gidiş dönüş biletleri devlet tarafından temin edilecek.

Üniversite öğrencilerinin ailelerinin yaşadığı vakıflara müracaat ederek ulaşım biletlerini ibraz etmek suretiyle 500 TL’ye kadar ulaşım giderleri karşılanacak. Her bir bilet için 500 TL olmak üzere yılda 1000 TL ulaşım desteği yardımı ödenecek. Ulaşım desteği ödemeleri ise öğrencilerin banka hesaplarına IBAN yoluyla vakıflar tarafından yapılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!