Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı. Bu gelişmenin ardından pek çok vatandaş sonuçlar ve ayrıntıları hakkında araştırma yapmaya başladı. Sözleşmeli öğretmen atamalarının sonuçları, 1-13 Ağustos tarihleri arasında yapılmış olan başvurular kapsamından sonra açıklandı. Binlerce öğretmenin günlerdir beklediği o an geldi. Sözleşmeli olarak kabul edilen 20.000 öğretmen atamasında en çok atama Okul Öncesi Eğitimi branşından oldu. Ardından ise Sınıf Eğitimi, Özel Eğitim ve Din Kültürü ve Ahlak bilgisi branşları en çok atama yapılan bölümler oldu.

20.000 öğretmen ataması için seçim süreci tamamlandı ve önemli atama sonuçları süreci tamamlandı. 1 Eylül Perşembe günü Beştepe Halk Kongresi Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan atamaların ayrıntılarına odaklanıldı.

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Dijital bir ortamda gerçekleşmiş olan sözleşmeli öğretmenlik atamasının sonuçları, e-devlet sisteminde yayınlanacak ve adaylar kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sonuçları öğrenebileceklerdir. Ayrıca ataması yapılan öğretmen adaylarının başvurusu esnasında belirtmiş oldukları cep telefonu numaralarına kısa mesaj yolu ile bilgilendirme de sağlanacaktır. Atamaya ilişkin kararnameler ise il milli eğitim müdürlüğü birimlerine yine dijital bir şekilde gönderilecektir.

Atama sonuçlarında öne çıkan ilk beş ana dal sırasıyla 7.003 kontenjan ile Okul Öncesi Eğitimi, 2.000 kontenjan ile Sınıf Eğitimi, 1.250 kontenjan ile Özel Eğitim, 1.218 kontenjan ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 1.004 kontenjan ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!