Sözleşmeli Personel Konusunda Önemli Toplantı Bugün

sozlesmeli personel
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözleşmeli personel ile ilgili olarak bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin ile Memur-Sen arasında kritik bir toplantı yapılacağı duyuruldu. Kamuda yaklaşık 550 bin kişiyi ilgilendiren sözleşmeli personel için kadro beklentisi açısından bu toplantı önem taşıyor.

Başlıklar

Sözleşmeli Personel Statüsündekileri İlgilendiren Kritik Toplantı

Sözleşmeli personel durumunda kamuda çalışan 550 bin kişiyi ilgilendiren kritik toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen arasında saat 13.30’da gerçekleşecek. Toplantının ana gündem maddesi ise sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusu olacak. Toplantı kapsamında Memur-Sen yönetiminin sözleşmelilere kadro verilmesi konusunda hazırladığı raporları bakanlığa sunacağı ve bu konudaki taleplerin dile getirileceği öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personelin kadroya alınması süreci haricinde EYT, taşeron işçiler, geçici ve mevsimlik işçiler ile ilgili olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile hüküm altına alınan sözleşmeli çalışanlar ile ilgili olarak süreçte sona yaklaşıldı. Dolayısıyla, bakanlık ile Memur-Sen arasında gerçekleşecek olan toplantıda son değerlendirmeler yapılacak.

Bakan Vedat Bilgin’den Önemli Açıklamalar

Bakan Vedat Bilgin ise bir televizyon kanalında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli konusunun basında yer aldığını hatırlatan Vedat Bilgin, konunun Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmediğini, ancak bununla ilgili olarak hazırlıkların yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuna açıklamanın yapılacağını söyledi. İlk ele alacakları dosyanın kamuda çalışan sözleşmelilere kadro hakkı vermek olduğunu belirten Bakan Bilgin, isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceklerini ve mahrum oldukları bazı hakları onlara vereceklerini kaydetti. Diğer yandan, bu konuda bakanlık bünyesinde özel bir çalışma ekibi oluşturulmuş olup, sözleşmeli çalışanlar ile ilgili çalışmanın ekim ayı içerisinde TBMM gündemine getirilmesi bekleniyor.

vedat bilgin

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısından Açıklama

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 550 bin sözleşmeli personel arasında 300 bini öğretmen olmak üzere sağlık personeli ve din görevlisinin kamuda çalıştığı kaydedildi. Sözleşmeli çalışanların kadrolu personel ile aynı işleri yıllardır yaptığını vurgulayan Hacı Bayram Tonbul, esas taleplerinin kamuda çalışan personelin kadroya alınması olduğunu söyledi.

2011 ve 2013 yılında 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alındığı bilgisini veren Tonbul, bunun kamu maliyesine hiçbir yük getirmediği gibi kamunun verimliliğine ve iş barışına katkı sağladığının altını çizdi. Bu dönemde süreli ve süresiz ayrımı yapılmaksızın tüm sözleşmeli çalışanın güvenceli istihdama kavuşturulmasını istediklerini beyan eden Hacı Bayram Tonbul, kamu kurumlarının da buna ihtiyacı olduğunu söyledi.

haci bayram tonbul

“4/B’li sözleşmeli personele ihtiyaç var” Bunun yanı sıra Hacı Bayram Tonbul tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Şeker Fabrikaları, TEDAŞ ile birlikte benzeri kurum ve kuruluşlara işçi statüsünde alınan ancak kadrolu memurların yapması gereken işleri yapan işçilerin de memur kadrosuna alınmasını talep ettiklerini vurgulandı. Kamunun özel alan ve mesleklerde 4/B’li sözleşmeli personele ihtiyaç duyduğuna işaret eden Tonbul, kamuda istihdamın bu alanlarla sınırlı kalmaması ve genel istihdam statüsüne dönüşmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!