SPK, Sedat Peker’in İddialarını Yargıya Taşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Sedat Peker için yargıya başvurulacağını dile getirdi. Sedat Peker’in rüşvet iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunulacağı vurgulandı. Peker tarafından yapılan açıklamalar sonucunda yargının olaya dâhil edileceği bekleniyor.

Başlıklar

Sedat Peker’in SPK Açıklamaları Neler?

Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’in bir problem için yardım istemesi sonucunda Ak Parti milletvekiline yönlendirme yaptığı açıklamasında bulunmuştu. Ali Fuat Taşkesenlioğlu kardeşi ve Erzurum Milletvekili görevini üstlenen Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirme yaptığı iddiaları söz konusudur.

Ayrıca Peker yaptığı açıklamalarında, Zehra Taşkesenlioğlu’nun Mine Sineren’i Way Out isimli finansal danışmanlık şirketine yönlendirme yaptığı açıklamasında bulunmuştu. Bunun yanında 12 milyon lira danışmanlık ve rüşvet ücreti istendiği ve bunun belgeleri olduğunu dile getirmişti. Sonucunda Peker belge paylaşmıştı. Ancak holding sahibinin ödemeyi reddetmesi sonucunda danışmanlık şirketinde bir araya gelindiğini dile getirmişti. Mine Tozlu Sineren tarafından iddiaların doğruluğu açıklandı.

SPK Suç Duyurusunda Bulunulacağına Dair Açıklama Yaptı

Sermaye Piyasası Kurulu bu iddialar karşısında suç duyurusunda bulunulacağını dile getirdi. Ayrıca Sedat Peker’e yapılan suç duyurusu içerisinde Sineren’in de olduğu dile getirildi ve piyasa dolandırıcılığı suçu kapsamında savcılığa bildirileceği söylendi. Yapılan açıklamalarda SPK’nın 110’uncu maddesinin birinci fıkrası ile SPK’nın 115’inci maddesi kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı dile getirilmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!