Stresi Geçirmek İçin Ne Yapmalı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerek fiziksel zorluklar gerekse ruhsal durumlar kişilerde stres durumlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Stresi tetikleyen faktörlerin hayatın her alanında mevcut bir durumda olduğu düşünüldüğünde geriye yapacak tek şey olarak stresi geçirmek için birtakım eylemlere yönelim göstermek kalıyor.

Dünya her geçen gün daha fazla gelişmeye devam ediyor. Bu neticede yenilikler bile artık bir çeşit stres kaynağı olarak görülüyor. Örneğin 30 yıl önce cep telefonumuz yoktu ama bugün hayatımızı kolaylaştıran bu yenilik beyinde kansere neden olur mu diye merak ediyoruz.

Başlıklar

Sakin Ortamlarda Bulunmaya Özen Gösterin

Bir stresle başa çıkma yöntemi olarak sessiz ortamları tercih etmek, gerçekten de etkili bir yöntem olarak kişilerin sakinlemesini ve stresten arınmasını sağlıyor. Bu sakin ortam evde sağlanabileceği gibi dışarda da rastlanabilir. Örneğin yoğun stres altında olduğunuz bir anınızda bir kitap kafe ziyareti gerçekleştirebilir ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Buna ek olarak ormanda bir yürüyüş gerçekleştirebilir ve doğanın sakinliği ile ruh halinizi bütünleştirebilirsiniz.

İmkânınız Bulunuyorsa Tatile Çıkın

Pek çok insan aşırı stres altında bulunduğu zamanlarda bulunduğu ortamı, hatta şehri terk etmek ister. Bu oldukça etkili bir stresle başa çıkma yöntemidir. Daha önce hiç keşfedilmemiş olunan bir yere birkaç günlük tatil planlamak, stresi önemli ölçüde azaltır.

Kendinize Zaman Ayırın

Stres durumlarına sebep olan faktörler çeşitlerinin genellikle sosyal ortamlar ve iş hayatı olduğu düşünüldüğünde bu durumu daha iyi yönetebilmek için tamamı ile kendinize zaman ayırmanız bir hayli etki sağlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!