Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suya dayanıklı makyaj özellikle yaz aylarında genç kadınlar için oldukça önemli hale geliyor. Yazın denize ya da havuza girdiğimizde makyajınızın akmaması için suya dayanıklı makyajının nasıl yapıldığını bilmeniz gerekir. Oldukça kolay olan suya dayanıklı makyaj ile denize bile girebilirsiniz.

Suya Dayanıklı Makyaj Yapmanın Yolları

Suya dayanıklı makyajın ilk adımı fondöten sürmektir. Bunun için markaları çıkardığı waterproof yani suya dayanıklı fondötenlerden yardım alabilirsiniz. Cildinizin daha doğal görünmesi için hafif bir fondöten tercih etmeyi unutmayın. Waterproof fondötenler ile denizde veya havuzda bile cildinizdeki sivilceleri veya renk eşitsizliklerini saklayabilirsiniz.

Suya dayanıklı makyaj yapmak denildiğinde akla ilk gelen konu göz makyajı oluyor. Çünkü akmış bir maskara oldukça kötü görüntüler ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden suya dayanıklı makyajın en önemli adımı göz makyajıdır. Hemen hemen her markanın suya dayanıklı maskarası, göz kalemi ve eyelinerı bulunuyor. Bu malzemeler ile oldukça güzel bir makyaj elde edilebilir.

Gün içerisinde kullanmayı en sevdiğimiz makyaj malzemelerinden bir tanesi de ruj olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de yine markaların çıkardığı waterproof suya dayanıklı likit mat rujlardan yardım alınabilir.

Suya dayanıklı makyaj konusunda en önemli noktaların başında mutlaka makyaj malzemelerin suya dayanıklılığı gelir. Eğer kullandığınız malzemeler bu türden bir özellik sunmuyorsa istediğiniz doğru sonuçları alamayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!