Tahıl Koridoru Nedir, Kaç Ton Yük Taşındı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce tahıl koridoru anlaşması yapılmıştı. Tahıl koridoru anlaşması Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınması için yapılan bir anlaşmaydı ve Dolmabahçe Sarayı’nda imzalanmıştı. Bu anlaşma ile Rusya ve Ukrayna’nın sahip olduğu tahıl gemilerinin Karadeniz üzerinden geçmesine karar verilmişti. Bu yapılan anlaşma ile tahıl koridorundan kaç ton yük geçtiği merak edilmektedir.

Başlıklar

Tahıl Koridoru Nedir?

Rusya’nın Ukrayna müdahalesinden sonra Ukrayna’nın bir tahıl gemisi Karadeniz’den çıkış yapamamıştı. Bu nedenle tüm dünya küresel kriz eşiğine gelmişti. Tüm dünya açısından tahıl krizi yaşanmaması için tahıl koridoru anlaşması adımı atıldı. Bu şekilde tüm dünyaya gerekli tahılın taşınması için adım atılmış oldu.

Tahıl Koridoru ile Kaç Ton Yük Taşındır?

Tahıl Koridoru anlaşması ile taşınan yük tonu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından açıklandı. Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre Ukrayna’dan bugüne kadar Tahıl Koridoru ile taşınan yük miktarı 984 bin 536 ton olarak bildirildi. Bu açıklamaya ek olarak bu ton miktarının neredeyse yüzde 27’sinin de Türkiye içerisine geldiği eklendi.

22 Temmuz’da yapılan tahıl sevkiyatı anlaşması ile küresel tahıl krizi oluşması engellenmektedir. Kaç ton yük geçtiğine dair yapılan açıklamalar Deniz Ticareti Odası’nın 40. Yıl Gala Yemeği’nde dile getirilmiştir. Neredeyse kırk bir geminin geçtiği bildirilirken daha fazla geminin de geçeği açıklamalara eklenmiştir. Ayrıca gemilerin çoğunda Türk bayrağı ya da Türk bir işleten bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!