Tarımda Devlet Desteği Nasıl Alınır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçiler için tarımsal destekleme yapılmaktadır. Tarımda devlet desteğinde mazot gübre desteği gibi destekler yapılmaktadır. Tarımsal devlet desteğine başvuru yapmak isteyen çiftçiler tarımda devlet desteği nasıl alınır araştırmaları yapmaktadır.

Başlıklar

Tarım Devlet Desteği Kimlere Yapılır?

Tarımda devlet desteği Tarım ve orman Bakanlığı tarafından tarımla uğraşan kişilere verilmektedir. Bu noktada hububat, organik tarım, baklagil, arıcılık ve dane mısır gibi alanlarda üretim yapan kişilere destek ödemeleri yapılır.

Tarımsal Destekleme Başvuru Nasıl Yapılır?

Çiftçi Kayıt Sitemine kayıt olan kişilerin devlet desteği almak istediklerine dair dilekçe yazmaları gereklidir. Bu dilekçenin Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ne teslim edilmesi gereklidir. Başvuru onaylandığında bankalara ödemeler yapılmaktadır.

Tarımda devlet desteği almak isteyen kişilerin bazı şartları taşıması gerekmektedir. Öncelikle kişinin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gereklidir. Başvurusunu yapmış ve Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ne teslim etmiş olmaları gereklidir. Gübre desteği isteyen kişilerin en az 1 dekar alana sahip olmaları gereklidir. 50 dekardan fazla alana sahip olan kişilerin toprak analizi yaptırmaları gereklidir. Toprak analizi yapılmadığı takdirde gübre ve mazot desteklerinden yararlanılamamaktadır.

Tarımda devlet desteği ile 100 TL’lik mazotun ayrısı devlet tarafından karşılanır. Çiftçilerin destek alabilmeleri için ekilen alanın coğrafi koşullara uygun olup olmadığının da tespit edilmesi gerekmektedir. Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan çiftçilere arazi varlığı ile orantılı olarak dekar başına ödemeler gerçekleştirilecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatırıldı » Teyakkuz Haber 4 Kasım 2022, 18:32

    […] çiftçilere yönelik olarak verilen destekler arasında yer almaktadır. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci çiftçileri ilgilendiren tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili olarak Twitter hesabından […]

    Cevapla
Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!