Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatırıldı

Tarimsal destekleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarımsal destekleme ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı. Açıklamayı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Twitter hesabından yaptı.

Başlıklar

Tarımsal Destek Ödemelerine İlişkin Açıklama

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilere yönelik olarak verilen destekler arasında yer almaktadır. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci çiftçileri ilgilendiren tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı ve ödemelerin hesaplara bugünden itibaren yatmaya başladığını duyurdu.

Son günlerde tarımsal destek ödemeleri ile ilgili olarak yüz binlerce çiftçi tarafından son durum merak ediliyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Bakan Kirişci daha önce yaptığı açıklamasında, hububatta mazot ve gübre desteklerinin 2023 Mart ayı yerine 2022 yılı içerisinde ödeneceğini söylemişti. Kirişci ayrıca mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesi ile çiftçilerin ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabileceklerini ifade etmişti. Beklenen duyuruyu Twitter hesabından yapan Bakan Vahit Kirişci, toplam 510 milyon 491 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını belirterek, “Hayırlı ve bereketli olsun” mesajını verdi.

Vahit Kirisci

Destek Ödemeleri Ziraat Bankası Kartlarına Yüklenecek

Çiftçi kayıt sistemine dâhil olan hububat üreticisi çiftçilere 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerinin nakit olarak verilmeyeceğini belirten Bakan Kirişci, destek ödemelerinin Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini aktardı. Çiftçilerin kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini yalnızca mazot ve gübre alımında kullanabileceklerini belirten Bakan Kirişci, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen 100 bin TL tutarındaki faizsiz kredi miktarını da 200 bin TL’ye çıkardıklarını duyurdu. Bakan Kirişci ayrıca, bu miktarın 100 bin TL’lik kısmının yalnızca mazot ve gübre alımında kullanılabileceğini de belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!