Taşeron Kadro Konusunda Açıklama

Taseron Kadro
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşeron kadro ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro konusuna ilişkin bilgiler verdi. 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması için çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Bilgin, ayrıntılı açıklamada bulundu.

Başlıklar

Taşeron Kadro Açıklaması

Taşeron kadro konusunda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 1 milyon işçinin kadroya geçtiğini, ancak o günkü şartlarda 90 bin civarında işçinin kapsam dışında kaldığını belirtti. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi ve onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda tüm çalışmaları tamamladıklarını aktaran Bakan Bilgin, düzenleme ile ilgili olarak son bir toplantı yapacaklarını söyledi. Kapsamda sadece 4B’liler olacağı ifadesini kullanan Bakan Bilgin, 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması için çalışmaların tamamlandığını belirtti.

sozlesmeli personel

Öncelik Sözleşmeli Personel Düzenlemesinde

Şu andaki önceliklerinin sözleşmeli personel düzenlemesi olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, daha sonra diğerlerinin ele alınacağını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda hükümetin taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline getirilmesi konusunda önemli bir reforma imza attığını hatırlatan Bilgin, yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini aktardı. O günkü şartlarda 90 bin işçinin bu imkândan istifade edemediğine işaret eden Bilgin, onların sorunlarının Kasım ayında veya daha erken çözülmüş olacağı bilgisini verdi. Şu an için gündemlerinde geçici işçiler sorununun bulunduğunu belirten Bilgin, 90 bin işçinin kadroya alınması için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

isci kadrosu

90 Bin İşçiye Kadro Verilmesi

Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi bulunduğuna dikkat çeken Bilgin, bunu çözeceklerini ve geçici işçilik meselesinin mutlaka çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunları bulunduğuna işaret eden Bilgin, bu konuda hazırlıkların tamamlandığını ve onların sorunlarını çözeceklerini söyledi. Yaklaşık 90 bin işçinin kapsam dışında kaldığını belirten Bakan Vedat Bilgin, onların kamuya kadrolu olarak geçmesi ve onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda tüm çalışmaları tamamladıklarını belirterek, belli bir aşamadan sonra bunun uygulamaya yansıyacağını haber verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!