THY Kabin Memuru Alımı Yapıyor! Başvuru Şartları Neler?

thy tmoz cover
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

THY kabin memuru alım ilanı 9 Eylül 2022 tarihinde yayımlanmıştı. Bu yayımlanan ilan üzerine ise pek çok kabin memuru adayı; THY kabin memuru başvuru şartları ve ayrıntıları hakkında araştırmalar yapmaya başladı.

Başlıklar

THY Kabin Memurluğu Başvuru Şartları

Kabin memuru alım ilanı yayımlanmasının ardından THY’den başvuru şartlarına ilişkin açıklama da geldi. İşte THY’nin açıklaması:

  • T.C. vatandaşı olmak (mavi kart sahipleri başvurabilir)
  • 1 Ocak 1984 ile 31 Aralık 2002 tarihleri ​​arasında doğanlar
  • En az lise diplomasına sahip olmak
  • İyi derecede İngilizce bilgisi (tercihen ikinci yabancı dil)
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşivi bulunmaması
  • Disiplin veya sağlık nedenleriyle Türk Hava Yolları’ndan veya başka bir havacılık kuruluşundan asla ayrılmamış (tercihen Türk Hava Yolları’na bağlı bir şirkette çalışmak).

THY Kabin Memurluğu Sağlık Koşulları

Türk Hava Yolları Şirketi Hekimi, Türk Hava Yolları iç prosedürleri kapsamında (örneğin SHGM onaylı, uçuşa uygun raporu Havacılık Tıp Merkezi’nden verilse dahi) ‘İşe Alım Sınavı’ sırasında ek muayene ve tetkikler talep edebilir.

Türk Hava Yolları, adayın iş sağlığı durumu sınırları içinde (varsa SHGM tarafından akredite edilmiş Havacılık Tıp Merkezi tarafından uçuşa uygun olduğunu bildirdiği takdirde) işe alınıp alınmayacağına karar verme hakkını saklı tutar. Başvuru sahibi çalışmıyorsa, başvuru sahibi herhangi bir hak talep edemez.  Adaylar, işe alım sınavı sırasında önceki tüm sağlık bilgilerini (uyuşturucu kullanımı, ameliyat, doğum kusurları, vb.) doğru bir şekilde belirtmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!