Ticaret Bakanlığı 2500 Sözleşmeli Personel Alımı

ticaret bakanligi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı tarafından büro personeli, muayene memuru ve gümrük muhafaza memuru olmak üzere 2500 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, söz konusu sözleşmeli personel merkez ve taşra birimlerinde görevlendirilecek.

Başlıklar

Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli Personel Duyurusu

Ticaret Bakanlığı’nca Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, gümrük ve dış ticaret bölge müdürlükleri, ticaret il müdürlükleri ve serbest bölge müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere 2500 sözleşmeli personel alacak. Başvuracak adayların 2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında ilgili puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor. Sözleşmeli muayene memurları sözlü sınavla, sözleşmeli gümrük muhafaza memurları fiziki yeterliliğe ilişkin uygulamalı ve sözlü sınavlarla, sözleşmeli büro personeli ise KPSS puan sıralaması dikkate alınarak istihdam edilecek.

sozlesmeli personel

Başvuru Tarihleri ve Şartları

Söz konusu sözleşmeli personel pozisyonlarına başvurular ise 21 ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek. Adaylar alım yapılacak sözleşmeli personel pozisyonlarından sadece bir tanesine başvuruda bulunabilecek. Başvuru, fiziki yeterlilik, sınav, yerleştirme sonuçları, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati ise daha sonra Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinden ilan edilecek. Öte yandan, adaylar sınavlara ilişkin tüm ayrıntılı bilgilere Kariyer Kapısı internet sitesi üzerinden erişebilecek. Başvurular sadece dijital ortamda alınacak olup, aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı belirlenen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Adaylar fiziki yeterlilik ve sözlü sınava fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi ile girebilecek.

Kamu Personel Alimi

Ticaret Bakanlığı Ayrıntıları Paylaştı

Ticaret Bakanlığı tarafından alımı yapılacak olan 2500 sözleşmeli personel ile ilgili ayrıntılar Kamu Personel Alımı İlanları sayfasında paylaşıldı. Söz konusu açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06.06.1978 tarihli 7/15754sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla belirlenen “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara” göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle belirtilen pozisyon sayısı kadar personel alınacağı kaydedildi.

Ayrıca, yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavda başarılı olarak atanmaya hak kazanan adayların görev yerleri Ticaret Bakanlığı’nın merkez birimleri ve taşra teşkilatının bulunduğu iller arasından elektronik kura çekimi işlemi ile belirlenecek. Öte yandan, yerleştirmesi yapılan ve sözlü sınavı kazanan adaylardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav ve yerleştirme işlemleri geçersiz sayılacak, atamaları yapılmayacak ve atamaları yapılmış ise iptal edilecek. Söz konusu kişiler daha sonra açılacak olan sınavlara kabul edilmeyecek ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!