TOGG Yakında Türkiye Yollarına Çıkıyor

TOGG
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla, 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bunun için TOGG, Türkiye’nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz” ifadelerini kullandı.

Başlıklar

TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni

Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan ecdadı, millî mücadelenin kahramanlarını, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile Büyük Millet Meclisimizin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Bu anlamlı günde, milletçe tek yürek olduğumuz böylesine tarihî bir açılışta buluşmamızı nasip eden Rabbime sonsuz hamd-ü senalar ediyorum” dedi.

turkiye yuzyili 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bir memleket meselesi”

Ülkenin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden törene katılan ve yerli otomobil üretimi için destek veren herkese teşekkür eden Erdoğan, bu konunun bir memleket meselesi olduğunu vurguladı. Bu heyecana ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine, devletin her kademesinde görev yapanlara ve vatandaşlara şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede emeği geçenleri kutladı. TOGG’un seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan teknisyenleri, mühendisleri ve yaklaşık 1.300 civarındaki emekçiyi yürekten kutladığını ifade eden Erdoğan, Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in, Vecihi Hürkuş’un ve Şakir Zümre’nin mirasını da onurlandırdıklarını söyledi.

Erdogan 9

Türkiye Yüzyılı Vurgusu

Ankara’da dün düzenlenen törende Cumhuriyetin yeni asrına damga vuracak olan Türkiye Yüzyılı vizyonu müjdesini paylaştıklarını belirten Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın ilk fotoğrafı da işte burada hizmete açtığımız tesistir. Yanında durduğumuz araçtır.  Biz bu ürüne otomobil diyoruz, ama üreticileri TOGG’u ‘akıllı cihaz’ olarak tarif ediyor. Türkiye’nin yerli ve millî otomobilinin üretileceği TOGG Gemlik Kampüsü’nün ve banttan indirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!