Tokat İlinde 378 Kamu Yatırımı Projesi

Tokat İlinde 378 Kamu Yatırımı Projesi
Tokat İlinde 378 Kamu Yatırımı Projesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25.07.2022 Pazartesi günü Tokat İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı 3’üncü dönem toplantısı Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmazla birlikte il genelinde görevi kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri de katıldı.

Toplantı sürecinde konuşan Vali Hatipoğlu il genelinde 378 adet kamu yatırımı projesinin var olduğunu açıkladı. Halen devam eden projelerin toplam değerinin 14 milyar 980 milyon 630 850 TL olduğunu belirten Hatipoğlu, projeler için devlet tarafından 2022 yılında 2 milyar 991 milyon 527 bin 892 TL. Ödenek ayrıldığını, yıl içinde bu meblağın 717 milyon 054 bin 499TL değerindeki bölümünün kullanıldığını ifade etti.

Ağırlık, Eğitim, Ulaştırma ve Haberleşme, Tarım, Enerji, Turizm Sektörlerinde

Vali Hatipoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 24 civarındadır. Bu yılki programda ağırlık eğitim, ulaştırma ve haberleşme, enerji, tarım, sağlık ve turizm sektörlerine verilmiştir.

İl genelinde geçmiş yıllarda başlatılıp halen devam eden projelerden Turhal Barajı ikmali, Güzelce Barajı sulaması, Tokat-Niksar yol projesi hakkında bilgi de verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!