TOKİ Arsa Başvuruları 28 İlde Bugün Başladı

toki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ arsa başvurusu için tarihler belli olurken, bugün itibariyle başlayan arsa başvuru işlemlerinin 7 Kasım’a kadar devam edeceği duyuruldu. TOKİ tarafından Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine yoğun ilgi gösterildiği kaydedildi.

Başlıklar

TOKİ Arsa Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ tarafından bugün başlatılan arsa başvuruları Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” çerçevesi kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yerini kapsıyor. Bugün ilk etapta 28 ilde başlayan başvuru işlemleri internet üzerinden ve bankalardan yapılacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler işyeri başvurularını e-Devlet üzerinden, il merkezlerinde Halk Bankası ve ilçelerde ise Ziraat Bankası şubelerinden yapacak. Arsa içinse yalnızca Ziraat Bankası şubelerinden başvuruda bulunulabilecek.

Arsa Başvurusu Bedeli, Arsa Fiyatları ve Taksitleri Ne Kadar?

10 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan TOKİ arsa başvuru işlemleri için başvuru bedeli 500 TL ve iş yerleri içinse 2 bin TL olarak açıklandı. Müstakil arsa fiyatları 192 bin 500 TL’den ve taksitleri ise 1.604 TL’den başlayacak. Hisseli arsalar da 112 bin 500 TL’den başlayan fiyatlar ve 937 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunulacak.

arsa

TOKİ Arsa Başvuru Şartları

TOKİ tarafından tahsis edilen arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birinde yer alıyorsa o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde yer alıyorsa o belediye sınırları içerisinde ikamet etme zorunluluğu bulunuyor. Başvuru işlemlerinde bulunabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Ayrıca başvuruda bulunacakların aylık gelirinin 16 bin TL’nin altında olması şartı aranıyor. Arsa tahsis edileceklerin kendisinin ya da eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde ev yapmaya müsait arsaya, herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması gerekiyor. Yine “775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği” hükümleri kapsamındaki uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak gerekli. Noter kurası sonucunda asıl ve yedek listede yer almayanlar ile yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedelleri ise iade edilecek. Kendilerine arsa tahsis edilmiş olanların ödedikleri başvuru bedelleri peşinat bedeline dâhil edilecektir.

toki arsa

TOKİ’den ve Bakan Murat Kurum’dan Açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Twitter hesabından duyurulan projeye yoğun ilgi gösterildiği belirtilirken, bu yoğunluk nedeniyle bankalar ve e-devlet sisteminde sorunlar yaşanabileceği duyuruldu. Diğer taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter hesabından projeye ilişkin olarak bir mesaj paylaştı. Bakan Kurum mesajında; “İlk Evim İlk İş Yerim projemizde yarın YENİ BİR GÜN! 1 MİLYON arsa 10 BİN iş yeri için başvurularımız YARIN başlıyor. Kendi işini kurmak, arsaya kendi evini yapmak isteyenler 7 Kasım’a kadar başvurabilir. Detayları Cumhurbaşkanımız Kabine toplantımız sonrası duyuracak.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!