TOKİ Kura Çekilişi Hangi Tarihte Yapılacak?

TOKI Kura Cekilisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ kura çekilişi hangi tarihte yapılacak sorusunun yanıtı; “İlk Evim, İlk İş Yerim” başvurusunun son gününde vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bugüne kadar toplam 17 ilde temel atma törenleri gerçekleştirilen sosyal konutlar için 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek olan başvurular arasından gerçekleştirilecek kura çekimi ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Başlıklar

TOKİ Kura Çekilişi Ayrıntıları Belli Oldu

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren sosyal konut projesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konut projesi kura çekimlerinin başvuruların sona ermesinin hemen ardından ilk hafta içerisinde yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Eylül 2022 tarihinde açıkladığı ve Cumhuriyetin en büyük sosyal konut projesi niteliğine sahip olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin başvuruları 14 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. O tarihten bugüne projeye başvuranların sayısının 8 milyona ulaştığı belirtildi.

8 milyon başvurudan resmi müracaatları tamamlanan talep sayısının 5 milyona ulaştığı öğrenildi. İlk temelleri 25 Ekim 2022 tarihinde atılan projenin e-Devlet başvurusu 28 Ekim 2022 tarihinde tamamlandı. Banka şubeleri aracılığı ile başvurular ise 31 Ekim günü; yani bugün sona eriyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamaya göre, TOKİ kura çekilişi için Kasım ayının ilk haftası öngörülüyor.

sosyal konut

TOKİ Kura Çekilişi Nasıl Gerçekleştirilecek?

1) Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malullerine konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjandan fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucunda bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya dâhil edilecekler.

2) En az %40 engelli vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve kontenjan fazlası başvuru olması durumunda ise hak sahipleri kurayla belirlenecek. Kura sonucunda bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

3) Emekli vatandaşlara konut sayısının %20’isi kadar kontenjan ayrılacak ve kontenjandan fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri kurayla belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleriyle birlikte kuraya tabi tutulacak.

4) Genç vatandaşlara konut sayısının %20’i kadar kontenjan ayrılacak ve kontenjandan fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri kurayla belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleriyle birlikte kuraya tabi tutulacak.

5) Diğer konut alıcı adayları için idarenin genel uygulamalarında olduğu üzere kurayla hak sahipleri belirlenecek.

Ilk Evim Ilk Is Yerim

Kura Çekilişine Hak Kazanamayanların Durumu

TOKİ kura çekilişi sonrasında hak kazanamayanlar başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş gününün ardından başvuru yaptıkları bankaların yetkili şubeleri ve ATM’lerinden geri alabilecekler. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra ise idare tarafından tespit edilen tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecek. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması halinde, başvuruda bulunanlar tarafından satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyip kullanımı açacağı bloklar arasında noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. İhalenin ardından konut sayılarında azalma olması halinde ise, konut belirleme kurası ile beraber ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. TOKİ Kura Tarihleri Belli Oldu » Teyakkuz Haber 5 Kasım 2022, 17:28

    […] ve işyerlerini vatandaşlara teslim edeceklerini belirtti. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası olarak düzenlenen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesine başvuruda […]

    Cevapla
Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!