TOKİ Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman? Nasıl Başvuru Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ Sosyal konut başvuruları araştırmaları güncelliğini korumaya devam etmektedir. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberler vermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum önümüzdeki ayı duyurmuştu ancak toplantı sonrasında yapılan açıklamak TOKİ Sosyal Konut başvurusu yapacak vatandaşlar tarafından merak edilmektedir.

Başlıklar

2022 TOKİ Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman?

2022 TOKİ Sosyal Konut başvuruları yapacak vatandaşlar için son dakika açıklamaları oldukça önemli hale gelmiştir. Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konulmalarında önümüzdeki ay müjdeli haberi duyuracağız demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 81 şehirde hız kesmeden devam eden toplu konut projelerinin hız kesmeden devam edildiğini ve bitmek üzere olduğunu dile getirmiştir.

Son dönemlerde oldukça fazla şikâyet edilen kira fiyatlarının da TOKİ projeleri ile düşmesi beklenmektedir. İlk defa evlenen gençlerin de kota sahibi olması beklenmektedir.

TOKİ Sosyal Konut Projelerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu olan TOKİ Sosyal Konut projelerine nasıl başvuru yapılır için ayrıntılar şu şekildedir. Projelere başvuruların Halkbank ya da Ziraat Bankası aracılığıyla yapılması imkânı bulunmaktadır.

2+1 ve 3+1 dairelerin olduğu konutların fiyatlarının 163 bin TL taksitlerde ise 1442 TL başladığı bilinmektedir. Kuralı satış ile toplu konut alımında ise %10, 12, 15, 25 peşinat ile 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade imkânları vatandaşlara sunulmuştur.

TOKİ başvuruları için daha öncesinde toplu konut satın alınmamış olması gerekmektedir. Ayrıca hane adına bir kişinin başvuru yapması gerekmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!