Trabis Açıldı, TR Uzantılı Alan Adı Nasıl Alınır?

article iStock 000004619850XLarge 2048x1536 1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TR uzantılı alan adı almak isteyenler için merakla beklenen Trabis bugün itibariyle açıldı. BTK tarafından düzenlenen toplantıda 14 Eylül’de faaliyete geçeceği belirtilen sistem, 14.30 itibariyle kullanıcılara sunuldu. Her ne kadar başlangıçta yoğun trafik yüzünden sisteme erişim olmasa da kullanıcılar artık bundan böyle belgesiz TR uzantılı alan adı kolayca alabilecekler.

Trabis Üzerinden Nasıl TR Uzantılı Alan Adı Alınır?

Trabis üzerinden TR uzantılı alan adı kolayca belge gerektirmeden tıpkı com veya net gibi alan adlarının alınması şeklinde rahatça alınabilecek. Ancak bu zamana kadar ön siparişler açıldığı için şimdiye kadar ön kayıt yaptırılmayan alan adlarını almanız gerekiyor. Bunun için de diğer hizmet sağlayıcılardan ön kayıt yaptırarak alan adını “reg” yapmanız gerekiyordu.

Sistem üzerinden almak istediğiniz TR uzantılı alan adını sorgulayarak eğer uygunsa belirtilen ücretini ödeyerek alabileceksiniz. Burada da dikkat etmeniz gereken önemli nokta örneğin marka tescili olan bir internet sitesinin com veya net gibi uzantıları varsa kendiniz bu alan adını TR uzantılı olarak alamazsınız. İlk başta sistem tarafından onay verilecek olsa bile sonrasında bu durum sorun yaratacağı için tescilli markaların dışında kalan alan isimlerinin alınması tavsiye ediliyor.

TR ile alınan alan adlarının satış ve devri ise 3 yıl sonra yapılabilecek, bu noktaya da özellikle domain avcılarının dikkat etmesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!