Trafik Sigortası Zam Oranları Ne Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzin fiyatlarının değişkenlikleri sebebi ile vatandaşlar sigorta zamlarını da merak etmeye başladı. Pek çok vatandaş trafik sigortası zam oranları ne oldu konusunu internette araştırıyor.

İstanbul’da 4. sınıf bir otomobilin trafik sigortası primi Ocak’ta 1.837 TL, Ağustos’ta 3.149 TL oldu. Trafik sigortası fiyat artışları Eylül ayından itibaren çok daha fazla hızlanacak. Aylık ek ücret %2,25’ten %4,75’e yükselecek. Eylül’de %20’lik bir fiyat artışı daha olacak.

Sigortacılık ve bireysel emeklilik ile ilgili düzenlemeler ile denetim mercilerinin ilgili düzenlemeleri Resmî Gazete ‘de yayımlandı. Sonuç olarak, şu anda aylık yüzde 2,25 oranında artırılan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 oranında artırılacak. Ek olarak, 1 Eylül 2022’den itibaren geçerli olan maksimum faydalar, ağustos ayında uygulanan araç grubuna ve %20’ye dayalı olarak uygulanacaktır. Taksi, kamyon, minibüs, otobüs ve traktör grubu için oran %10’dur.

Trafik Sigortası Zam İçin Kaza Yapmamış Olan Sürücülerin Durumu

Kazasız sürücüler için ise trafik sigortası indirim oranı düşürüldü. Uzun dönem kazasız iskonto oranı 7. dönem %45’ten %42’ye, 6. dönem iskonto oranı %30’dan %22’ye, 5.dönem iskonto oranı %15’ten %10’a düşürüldü.

Hasar kaydı olan sürücüler için de trafik sigortası prim artış oranı aşağı çekildi. Büyüme oranı Faz 1’de %150’den %135’e, Faz 2’de %100’den %90’a ve Faz 3’te %50’den %45’e düştü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!