Troy Ödeme Sistemi Yaygınlaştırılacak

troy
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Troy ödeme sisteminin yurtiçinde ve yurtdışında yaygınlaştırılması için bir yol haritası oluşturulması konusunda adımlar atılacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal İstikrar Komitesi’nin 6. toplantısında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde açıklamalarda bulundu.

Başlıklar

Troy: Türkiye’nin Ödeme Yöntemi

Küresel ve yerel makroekonomik gelişmelerin ele alındığı Finansal İstikrar Komitesinin 6. toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde etkin bir şekilde uygulanan selektif kredi politikasının devam ettirilmesi yönünde mutabık kaldıklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un yurtiçinde ve dışında yaygınlaştırılması amacıyla yol haritası oluşturulacağı kaydedildi.

nureddin nebati

Bakan Nebati’den Twitter Paylaşımı

Bakan Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, konuyla ilgili bir mesaj yayınladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, toplantının içeriği hakkında bilgiler paylaşıldı. Finansal istikrar Komitesi’nin 6. toplantısının Bakan Nureddin Nebati başkanlığında 27.10.2022 tarihinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, küresel ve yerel makroekonomik gelişmeler ile önceki dönem atılan politika adımlarının ülkemizin finansal sistemine olan etkileri bağlamında irdelendiği ve Türkiye Ekonomi Modeli ile elde edilen kazanımların devam edebilmesi adına atılacak yeni adımların istişare edildiği belirtildi.

Turkiye Ekonomi Modeli

Selektif Kredi Politikası Vurgulandı

Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde etkin bir şekilde uygulanan selektif kredi politikasının yakalanan ivmeye önemli bir katkı sağladığının gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, bu politikanın güçlü bir şekilde devam edilmesine karar verildiği aktarıldı. Ayrıca Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy’un yaygınlaştırılması için bir yol haritası oluşturulması konusunda mutabık kalındığı belirtilen açıklamada, komitenin bu amaçla ilgili paydaşların dâhil olduğu bir çalışma grubunun oluşturulması ve gerekli adımların ivedilikle atılması kararını aldığı ifade edildi. Açıklamanın son kısmında ise, komitenin sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme için önemli bir unsur olan finansal istikrarın korunması adına bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!