TSK’dan Pençe Kılıç Hava Harekâtı

TSK
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSK tarafından Suriye ve Irak’ın kuzeyine Pençe Kılıç Hava Harekâtı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal sosyal medya hesabı üzerinden saat 01:12’de yapılan paylaşımda, “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” ifadesi kullanıldı.

Başlıklar

TSK Komuta Kademesi Harekâtı Merkezden İzledi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye ve Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen Pençe Kılıç Hava Harekâtı ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı’nca (MSB) sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Düzenlenen hava harekâtını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komuta kademesi anbean takip etti. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanıldığı tespit edilen bölgelere gerçekleştirilen hava harekâtı Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden yönetildi. MSB tarafından yapılan açıklamada, Pençe Kılıç Hava Harekâtı’nın terörün kaynağında yok edilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Harekât kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki YPG kontrolündeki Ayn El Arap, Tel Rıfat ve Derik çevresindeki hedefler yoğun olarak vuruldu. Irak’ın kuzeyinde ise Sincar ve çevresindeki terör yuvaları bombalandı.

Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Basın Açıklaması

Hava harekâtı kapsamında çoğunlukla yerli ve milli mühimmat kullanılırken, terör örgütünün mevcut bölgelerdeki varlığına ağır darbe vurulduğu kaydedildi. MSB tarafından gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekâtına ilişkin olarak açıklama yapıldı.

MSB

Bakan Hulusi Akar’dan Harekâtı İlişkin Değerlendirme

Harekât öncesinde Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran’dan brifing alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Pençe Kılıç Harekâtı’nın başlatılması talimatı verildi. Hedeflerin tam isabetle vurulmasından sonra uçaklar üslerine emniyetli şekilde geri döndü. Başarı ile tamamlanan hava harekâtından dolayı tüm personeli tebrik eden Bakan Hulusi Akar, başarılarının daim olmasını temenni etti. 85 milyon vatandaşın ve hudutların güvenliğini sağlamak, ülkemize yönelen her türlü hain saldırının mutlaka karşılığını vermek amacında olduklarını belirten Bakan Akar, gece yarısından itibaren Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde yer alan teröristlere ait hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilen harekâtın hassas şekilde planlandığını ve başarılı bir şekilde icra edildiğini ifade etti.

Pence Kilic Hava Harekati

Sadece teröristler ve teröristlere ait yapıların hedef alındığını belirten Bakan Akar, terör örgütünün sözde karargâhlarının tam isabetle vurulduğu ve tahrip edildiği bilgisini verdi. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri ve mağaralarının başlarına yıkıldığını ifade eden Akar, TSK’nın pençesinin bir kez daha teröristlerin tepesinde olduğunu vurguladı. 40 yıldan beri ülkemizin ve milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmakta azimli, kararlı ve buna muktedir olduklarına dikkat çeken Akar, şehitlerin ve masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarının altını çizdi. Mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam ettiğini belirten Bakan Akar’ın sözlerinin ardından harekâta katılan pilotlar tarafından telsizden “Bizler olduğumuz sürece, Türk hava sahası ve Türkiye sınırları her zaman emniyette olacaktır.” ifadesini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!