Türkiye Yüzyılı Vizyonu Belgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıklandı

Turkiye Yuzyili Vizyonu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun ilk hedefinin özgürlükçü ve sivil bir anayasa olduğunu söyleyerek, başörtü teklifinin ise önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacağını duyurdu.

Başlıklar

Türkiye Yüzyılı Vizyonu Tanıtım Toplantısı

Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı‘nın düzenlendiği Ankara Spor Salonu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüzyılına ilişkin yeni program ve hedefleri içeren Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun ayrıntılarını açıkladı. Cumhuriyetin ilk asrının son yılına girmeye hazırlandığımız bugünlerde Türkiye Yüzyılı’nın ahdi için bir araya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’n da milli hafızaya kazınacağını söyledi. Osmanlı Devleti ile birlikte Türk milletini tarihe gömmek isteyenlerin Çanakkale ya da Kut’ül Amare’deki gibi doğrudan karşımıza çıkmadıklarına vurgu yapan Erdoğan, milletimizin milli mücadeleyi başlattığını ve zafere ulaştığını söyledi.

Ülkemizin ulaşmış olması gereken kalkınma ve demokrasi seviyesi arasındaki farkın çok büyük olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye 20 yıl boyunca “Durmak yok yola devam” diyerek yürüdüklerini belirtti. 15 Temmuz’da olduğu gibi kendilerine sahip çıkan milletin desteği ile ülkemizin asırlık kayıplarını telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayede geliştiğimizi, güçlendiğimizi ve zenginleştiğimizi ifade etti.

Recep Tayyip Erdogan

Yeni Müjdeler Paylaşacaklarını Söyledi

Yeni müjdeler paylaşacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önümüzdeki yıl Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir vatandaşımızı gönderme hazırlıklarına başlandığını ve yarın ise TOGG’un ilk aracının banttan indirileceğini söyledi. Karadeniz’de yeni müjdelerin sevincini yakında paylaşacaklarını belirten Erdoğan, bunun gerçek manada diplomasinin işletilmesi ile mümkün olduğunu vurguladı.

Ekonomiyi büyüterek refahı tabana yaymak suretiyle Türkiye’yi tüm fertleri ile birlikte zenginleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, milletin karşısına böyle bir mirasla çıktıklarını belirtti. Kazandırdıkları eser ve hizmetleri sadece bir girizgâh olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin yeni yüzyılına da iyi bir giriş yapmak istediklerinin altını çizdi. Millete hizmet yolculuğunu Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracaklarını ifade eden Erdoğan, bunun haricinde başka hiçbir beşeri hırslarının olmadığının bilinmesini istedi.

Cumhurbaskani Erdogan 3

İktidarları Dönemine Değindi

İktidarları döneminde geçen 20 yıl içerisinde ülkeye eğitim, sağlık, enerji, sanayi ve tarım alanlarında eserler kazandırdıklarını belirten Erdoğan, hayata geçirilemeyen bazı işlerin de bulunduğunu söyledi. Türkiye’yi darbe anayasasından kurtararak özgürlükçü ve sivil bir anayasaya kavuşturma girişimlerinin devam ettiğini belirten Erdoğan, 12 Eylül Anayasası’nın raf ömrünün çoktan dolduğunu söyledi. Tekliflerinin muhalefetin destek vermemesi sebebiyle hep yarım kaldığına dikkat çeken Erdoğan, milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkeye kazandırmanın Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nun ilk hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Turkiye Yuzyili Vizyonu Tanitim Toplantisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı İçin Kullandığı İfadeler

  • Türkiye Yüzyılı sürdürülebilirliğin yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı başarının yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı güven ve istikrarın yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı üretimin yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı verimliliğin yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı gücün yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı dijitalin yüzyıldır.
  • Türkiye Yüzyılı iletişimin yüzyılıdır.
  • Türkiye Yüzyılı bilimin yüzyılıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!