Türkiye Yüzyılı Vizyonu Yarın Açıklanacak

Turkiye Yuzyili
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yüzyılı vizyonu ayrıntılarının yarın Ankara’da düzenlenecek olan toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Türkiye’de 20 yıldır iktidarda bulunan AKP, yeni yüzyıl program, proje ve hedeflerini açıklayacak.

Başlıklar

Türkiye Yüzyılı Lansmanı Yarın Gerçekleşecek

Türkiye Yüzyılı vizyonunda yer alan ayrıntıların paylaşılacağı toplantı, muhalif isimlerin de davet edilmesi ile gündemin sıcak konuları arasında yer almaya devam ediyor. AKP kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre, üzerinde aylardır çalışılan ve Türkiye’nin gelecek tasarımı olarak nitelenen vizyon lansmanının hazırlıklarının tamamlandığı öğrenildi. Vizyon belgesi olarak nitelenen program yarın Ankara’da vatandaşlara açıklanacak.

cumhurbaskani erdogan 2

Türkiye Yüzyılı Belgesinde Yer Alan Hususlar

Özel bir çalışma ekibinin yaptığı hazırlıklar kapsamında sivil anayasa, insan odaklı hedefler ve barışçıl politikalar çıkacak. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’nin geleceğine ilişkin öngörülen perspektifleri içerecek belgede önemli hususlar yer alıyor.

  • Sivil Anayasa: Başörtüsü ve aileye yönelik olarak 2 maddelik anayasa değişikliği üzerinde AKP tarafından tekrar çağrı yapılması bekleniyor.
  • Stratejik Bakış: Türkiye’nin küresel ve bölgesel bir aktör olarak dış politikada gelecekte izleyeceği barışçıl politikalar açıklanacak. Öte yandan güvenlik ve Türkiye’nin hassasiyetlerini içeren stratejiye ilişkin ipuçlarının verilmesi bekleniyor.
  • İnsan Odaklı Hedefler: Sosyal Politikalar, ekonomik hedefler, aile ve inançlara ilişkin insanı esas alan hedefler yer alıyor.
  • Vatandaşa Çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda 2023 seçimleri için vatandaşlardan destek istenecek.

Programa Davet Edilenler ve Edilmeyenler

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tek konuşmacı olacak. Toplumun geniş kesimlerinin davet edildiği toplantıya uzun süre sonra ilk defa muhalefet partileri ve muhalif gazeteciler de davet edildi. Türkiye 100 yıllık tanıtım toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi ve İyi Parti davet edildi. DEVA, HDP ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi. Muhalif gazeteciler olarak bilinen Nevşin Mengü, Fatih Portakal, Soner Yalçın ve Uğur Dündar gibi isimler de toplantıya davet edildi.

Turkiye Yuzyili logo

Türkiye Yüzyılı Logosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye Yüzyılı’nın logosu da belli oldu. Logoda 16 yıldız kadim Türk tarihinin unsurlarını ifade ederken, tek yıldız ise ortak mirası temsil etmekte. Vizyonun küresel açıdan ifadesi ise logodaki dairesel kontur ile vurgulanıyor. Hilal çevresinden yayılan güneş ışınlarının her biri ise Cumhuriyetin her 1 yılını temsil etmekte ve toplam 100 adet olarak yer almaktadır. Türkiye yüzyılı serisinin ilk filmi de Şakir Zümre hakkında olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter mesajında Türkiye yüzyılı vizyonuna ilişkin mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!