Türkiye’de En Çok Bu Uygulamalar Kullanılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de sosyal medya uygulamaları diğer ülkeler kadar ön plana çıkmıştır. Bu nedenle Türkiye içerisinde pek çok sosyal medya uygulaması kullanılmaktadır. TÜİK bu konuda yaptığı araştırmalarda Türkiye’de en çok kullanılan uygulamalar tespit edilmiştir. Hangi uygulamaların kullandığının açıklaması TÜİK tarafından yapılan Hane Halkı Bilişim Teknoloji Kullanım Araştırması ile ortaya konmuştur.

Başlıklar

Türkiye İçerisinde En Çok Hangi Uygulamalar Kullanılıyor?

TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre 2022 yılında hanelerin neredeyse yüzde 94.1’inin evlerinde internet erişimi bulunmaktadır. Bu noktada internet ile sosyal medya uygulamalarına giriş sağlanmaktadır. İnternet erişimi en yüksek olan il İstanbul olmuştur. İnternet kullanım oranları aile içerisinde 16 yaşından 74 yaşına kadar uzanıyor.

Türkiye içerisinde en çok kullanılan uygulamalar başında WhatsApp gelmektedir. WhatsApp yüzde 82 oranında çoğu kişi tarafından mesajlaşma uygulaması olarak kullanılıyor. WhatsApp dışında yüzde 62 oranıyla YouTube aile içerisinde kullanılan bir diğer uygulamadır. Bunların dışında yüzde 57 oranında Instagram kullanılıyor. Hane halkı içerisinde Twitter kullanım oranı oldukça azdır. Neredeyse yüzde 20 oranında Twitter kullanan kişi vardır. TikTok ise oldukça popülerleşmesine rağmen yüzde 13.3 oranında kalmıştır.

TÜİK Araştırmasına Göre Sosyal Medya Uygulamaları Ne İçin Kullanılıyor?

Kullanıcılar sosyal medya uygulamalarını çoğunlukla mal veya hizmet satmak amacıyla kullanıyor. E-ticaret için kullanım oranı neredeyse yüzde 46.2 oranındadır. Özellikle giyim alışverişi için internete erişim ve sosyal medya platformlarının kullanılması öne çıkmakta.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!