TUS 2. Dönem Tercih Başvuruları Bugün Başlıyor

TUS
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUS 2022 2. dönem tercihleri için başvurular bugün itibari ile başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 19 Ekim 2022 tarihinde başlayan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih işlemleri 25 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

Başlıklar

TUS Başvuru İşlemleri

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih işlemleri için başvurular ÖSYM AİS ekranı aracılığı ile elektronik ortamda yapılacak. Tercih işlemleri adayların T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanmaları suretiyle yapılabilecek. Yerleştirme işlemlerinde 2022 TUS Başvuru Kılavuzu’ndaki ilke ve kurallar uygulanacak. TUS başvuru işlemleri 19 Ekim 2022 tarihinde saat 10:30’da başlayacak olup, 25 Ekim 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Adayların başvuru kayıt bilgilerinin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekli olabileceğinden saklaması önerilmektedir. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden TUS başvurusu haricinde sınav ücretinin de başvuru süreleri içerisinde yatırılması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru işlemleri tamamlanmamış sayılacak ve başvuru bilgileri geçersiz kabul edilecek olup, işleme alınmayacaktır.

tus basvurusu

TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri kapsamında Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemlerini tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemlerle düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini sınayan sorular yer almaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı ise bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayların seçilerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!