UEK Nedir ve Nasıl Kullanılır?

UEK
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEK hakkında kamu çalışanlarına yönelik olarak 18 Ekim 2022 tarihinde gönderilen SMS’ler nedeniyle bu kısaltmanın açılımı merak konusu oldu. Açılımı ise; Uzaktan Eğitim Kapısı olarak tanımlanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordinasyonu sağlanan UEK, kamu çalışanlarına yönelik olarak tasarlanan bir dijital eğitim platformudur.

Başlıklar

UEK Ne Anlama Geliyor?

Dijital Türkiye çalışmaları çerçevesinde hazırlanan platform sayesinde kamu çalışanlarının eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanması, eğitim ve geliştirme faaliyetleri kalitesinin artırılması ile birlikte insan kaynağı verimliliğinin artırılması amaçlanıyor. Ülkemizin dijitalleşme sürecinde önemli bir işleve sahip olacak olan bu dijital eğitim platformu, bütün kamu kurumları çalışanlarının hizmetine sunuldu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Ekim 2022 tarih ve saat 14:00’te Twitter üzerinden yeni bir hizmet duyurulacağı açıklandı.

Uzaktan Eğitim Kapısı ile kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına uygun olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatılması amaçlanıyor. Uzaktan Eğitim Kapısı sayesinde tüm kamu kurumları tarafından çalışanlarına yönelik olarak mesleki ve kişisel gelişimleri için hazırlanan eğitimleri; video sunumu, webinar veya canlı sınıf yöntemleriyle gerçekleştirilmektedir. Senkron ve asenkron eğitimlerin bir arada sunulduğu bu platform içerisinde ölçme ve değerlendirme sisteminin yanında geliştirilen raporlama sistemi ile birlikte eğitimlerin takip edilmesine ve veri üretilmesine imkân sağlanıyor.

Uzaktan Egitim Kapisi

UEK Nasıl Kullanılır?

Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapan eğitim yetkilileri çalışanlarını sisteme tanımlayabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı sayesinde 4 milyon üzerindeki kamu çalışanı e-Devlet üzerinden platforma giriş yapabiliyor ve kendilerine atanan eğitimlere katılım sağlayabiliyorlar. Kamu çalışanları süreli eğitimlere belirlenen zaman içerisinde ve süresiz eğitimlere ise diledikleri zaman erişim sağlayabilmektedirler.

UEK Platformundan Kimler Yararlanabilir?

Uzaktan Eğitim Kapısı platformundan başta Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı olmak üzere 17 Bakanlık, 10 Başkanlık ve bağlı, ilgili, ilişkili koordineli tüm kamu kurum ile kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversiteler faydalanabilmektedir.

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi

UEK SMS Metni

Kamu çalışanlarına yönelik olarak gönderilen UEK SMS içeriğinde şu hususlara değinildi: “Değerli kamu çalışanımız; en büyük rekabet gücümüz insan kaynağımıza yönelik geliştirdiğimiz; milyonlarca vatandaşımızın faydalanacağı yeni hizmetimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Ekim salı günü saat 14.00’da duyuracaktır. Twitter üzerinden canlı yayımlanacak programımızı @tcbestepe adresinden takip edebilirsiniz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!