Üniversite Araştırırken Neye Dikkat Edilmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite tercihi öğrencilerin geleceğine yön veren ve hayatının geri kalanını şekillendiren bir dönemdir. Tercih süreci sınav dönemi kadar stresli bir süreçtir. Öğrencinin geleceği için en doğru üniversite tercihi ve en doğru şehri seçmesi önemlidir.

Başlıklar

Okunacak Bölüm Seçimi

Öğrencinin öncelikle okuyacağı bölüm için en doğru üniversitenin hangisi olduğunu belirlemesi gerekir. Bu kriter için okunacak bölümde üniversitenin başarı sıralaması, yurt dışı olanakları araştırılmalı ve okunacak bölümdeki hocaların yaptığı projeler, çalışma alanları göz önünde bulundurulmalı. Üniversitelerin kampüs olanakları öğrencinin okul döneminde mutlu olabilmesi için önemli etkenlerdendir. Gidilecek üniversitenin kampüs olanakları araştırılmalı, imkân varsa üniversitenin içi gezilmelidir.

Üniversite İçerisinde Bulunan Avantajların Araştırması

Derslerin yanında sosyal bir yaşam için öğrenci kulüpleri, üniversite içindeki sosyal yaşam ve ders çalışma ortamlarını detaylı araştırmak öğrencinin okuduğu dönemde mutlu olmasını sağlayacak etkenlerdendir. Okul sonrası daha iyi bir kariyer ve öğrencinin kendini geliştirmesi için üniversitenin yurtdışı bağlantıları, yabancı dil imkânı göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda üniversite araştırması yapılırken dikkat edilecekler arasında staj ve burs imkanları bulunmaktadır.

Şehir Seçimi

Öğrenci için en önemli etkenlerden biri de hangi şehirde okumak istediğidir. Hangi şehirde yaşamak istediğini öğrenci kendine sormalı ve ailesiyle en doğru kararı vermelidir. Şehir dışında okumak isteyen öğrenciler içinde özellikle gitmek istedikleri şehirde devlet yurdu imkanlarına ve özel yurt olanaklarına bakmalı, yurtların okula olan uzaklıkları ve şehirdeki ulaşım imkanları göz önünde bulundurulmalıdır. Evde kalmak isteyen öğrencilerde, üniversitelilerin çoğunlukla yaşadığı yerlerdeki evleri ve kira fiyatlarının araştırıp önceden bilgi edinmelidir. Bunlar öğrencinin gideceği üniversitede mutlu olabilmesi ve geleceğine doğru yön vermesi, ileride pişmanlık duygusu yaşamaması için önemli etkenlerdendir.     

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!