Üniversite Kayıtları Başladı, Nasıl Kayıt Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite adaylarının yerleştirildiği üniversitelerin açıklanmasının ardından üniversite kayıt süreçlerine geçilmiştir. Kayıt işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar tarafından üniversiteye nasıl kayıt yapılır araştırmaları başladı. Bu süreçte gerekli olan evraklar merak edilmektedir. Üniversite kayıt için üniversitelere başvurulabildiği gibi elektronik olarak da kayıt yapılabilmektedir.

Başlıklar

Üniversite Kayıtları Nasıl Yapılır?

Üniversite tercih sonuçlarına göre yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler için 22-26 Ağustos arası kayıt için süre verilmişti. Ayrıca 22-24 Ağustos arasında elektronik kayıtların yapılması imkânı tanınmıştı. Bu kayıt işlemleri için öğrencilerin kazandıkları üniversitelerin duyurularına göre hareket etmesi gerekmektedir. Ayrıca her üniversite adayının belirtilen süre aralığında başvurularını yapmaları gereklidir.

Üniversiteleri üzerinden kayıt yaptıracak olan üniversite adaylarının lise diplomasının aslı gereklidir. Bunun yerine onaylı örnek ya da mezuniyet belgesi de kullanılabilmektedir. Ek puanlar il yerleşen öğrencilerin alanları diplomalarında belirtilmemişse hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösteren bir belgeye ihtiyaç duyulacaktır. Çoğu üniversite tarafından vesikalık fotoğraf istenmektedir. Ayrıca öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belgeye ihtiyaç vardır. Bunlara ek olarak kayıtların duyuruları arasında üniversiteler tarafından duyurulan belgelerin de getirilmesi gereklidir.

Üniversite Elektronik Kayıtları Nasıl Yapılır?

Üniversite adaylarının farklı şehirlerde bulunan üniversitelerine gitmeleri için herhangi bir zorunluluk yoktur. Elektronik olarak da kayıt yapılması mümkündür. E-devlet üzerinden (turkiye.gov.tr) internet adresine girmeleri ile üniversite elektronik kayıt işlemleri gerçekleştirebilmektedirler. Elektronik kayıt işlemi gerçekleşemeyen üniversite adaylarının üniversite kurumlarına başvurmaları gereklidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!