Üniversite kayıtları internet üzerinden yapılır mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretim hayatlarına üniversiteden devam edecek olan öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirmeleri için verilen süre içerisine girildi. Bu noktada farklı bir noktada bulunan öğrencilerin üniversitelerine gitmeleri mümkün olmadığı için üniversite kayıtları internet üzerinden yapılır mı araştırmaya başladılar. Bu noktada öğrencilere e-devlet üzerinden kayıt imkânı verilmiştir.

Üniversite kayıtları hangi tarihler aralığında yapılabilir?

ÖSYM tarafından açıklanan tarihe göre üniversite kayıtlarının 22 Ağustos ile 26 Ağustos arasında yapılması gereklidir. Ancak elektronik yöntemler ile kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere 22 Ağustos ve 24 Ağustos aralığında bir süre tanınmıştır.

Üniversite e-kayıtları nasıl yapılır?

Öğrencilerin belirtilen süre içerisinde internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkân verilmiştir. İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifreleri olması gereklidir. E-devlet şifresini kendilerine en yakın PTT şubelerinden alabilirler. Daha sonrasında e-devlet adresine e-devlet şifreleri ile giriş yapmaları gereklidir. Sistemde gerekli bütün bilgilerin doğrulanmış olması önemlidir.

Üniversite e-kayıt işlemleri için arama kısmına üniversite e-kayıt yazıldığında yapılması gerekenler çıkacaktır. Bu şekilde yapılması gerekenlerin yapılması sonucunda kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair bir yazı çıkacaktır. Bu şekilde internet üzerinden kayıt yapıldığında öğrencilerin tekrar üniversiteye giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. Ancak e-kayıt ön kayıt olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle üniversiteye gidildiğinde gerekli görülen işlemler olursa bu işlemlerin de yerine getirilmesi gereklidir. Kayıtlarını tamamlayan öğrencilerin üniversiteler tarafından duyurulan tarihlerde eğitimlerine başlamaları mümkün olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!