Bu uyarılara dikkat! B12 eksikliğiniz olabilir.

B12 vitamin eksikliği
B12 Vitamin eksikliği uyarılara dikkat..!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

B12 eksikliği sebebiyle vücutta bazı uyarılar baş gösteriyor. Bu uyarılara dikkat edilmemesi halinde kronik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple B12 eksikliği kaynaklı uyarılara dikkat etmek gerekiyor.

B12 vitamin eksikliği halk arasında genellikle unutkanlığa sebep olarak gösteriliyor. Ancak pek bilinmeyen ve ciddiye alınması gereken önemli semptomlar da vardır.

Başlıklar

Uyarılara dikkat

Eğer vücudunuzda B12 eksikliği varsa mutlaka dikkat edilmesi gereken bir uyarı ve belirtisi de vardır. Bu belirtilerin başında unutkanlık vardır. Fakat unutkanlık dışında ciddiye alınması gereken farklı ve önemli belirtiler de vardır.

Vücutta B12 vitamininin yetersiz kalması durumlarda kulak çınlaması, baş ağrısı, kabızlık en belirgin belirtiler arasında yer alır. Devamında ise yorgunluk, halsizlik, dikkatsizlik gibi şikayetler de bu eksikliğin sebebi olarak görülmektedir. Sağlıklı bir yaşam için mutlaka B12 eksikliği kaynaklı uyarılara dikkat etmek gerekiyor.

Kulak çınlaması
Kulak çınlaması orta kulak iltihabı, iç kulak hücrelerinin hasar görmesi gibi sebeplere dayanır. Fakat birde bu sebeplerin arasında B12 vitamin eksikliği olabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Şayet çınlama, uğultu, vızırtı gibi bir şikayetiniz varsa en kısa sürede bir hekime başvurmalısınız. Demiyelinizasyon süreci kulaklardaki sinir hücrelerinin hasarıyla alakalıdır. Kulak sinir hücreleri çevresinde koruyucu bir tabaka mevcuttur. Bu tabaka B12 vitamin eksikliği sebebiyle hasar görebilmekte ve kulak çınlaması şikayeti oluşabilmektedir.

Baş ağrısı
Bazen dayanılması zor derecede şiddetli olur. Baş ağrılarının bilinen ve bilinmeyen pek çok sebebi vardır. Bu sebepler genellikle migren, sinüzit, kulaklarda enfeksiyon, vitamin eksikliği, diş ağrısı gibi şikayetlere dayanır. B12 eksikliğinin bilinen sebeplerinden birisidir. Bu sebeple mutlaka ciddiye alınması gerekir.

Kabızlık
Şayet uzun süren ve şiddetli geçen bir kabızlık şikayetiniz varsa mutlaka araştırılmalıdır. B12 vitamin eksikliğinden kaynaklı kabızlık şikayetleri olduğu bilinmektedir. Bu sebeple dikkate alınmalıdır.

Kendinizi dinleyin..

Bu temel şikayetler yaygın olarak görülmektedir. Bu şikayetlerin dışında farklı semptomlar da vardır. B12 vitamin eksikliği sebebiyle vücutta baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, dikkatsizlik gibi bir çok şikayet oluşabilmektedir.

Her ne sebeple olursa olsun B12 vitamin eksikliği ciddiye alınmalıdır. İhmal edilmesi halinde kanda pıhtılaşma, beyin fonksiyonlarıda ve sinirlere hasara sebep olur.

Ne yapılmalıdır?
Bu tip şikayetlerin olmaması için sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Bazı temel gıdalar ile basitçe günlük B12 ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Belirtilen şikayetler sebebiyle mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Yapılan kontroller ve tetkikler sonrası vücütta B12 vitamin eksikliği saptanır ise sağlıklı beslenme zamanınız gelmiş demektir. Vitamin açısından zengin yiyeceklerin tüketilmesi sizin için uygun olacaktır.

B12 için faydalı gıdalar
Ton balığı,
Somon balığı,
Sardalya balığı,
Yumurta,
Kuzu karaciğeri,
Tahıllar

B12 eksikliği i
B12 içeren gıdaların düzenli olarak tüketilmesi ile eksikliğin giderilmesi mümkün

Günlük tüketime dikkat

B12 vitamini içeren besinleri düzenli olarak tüketerek günlük vitamin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu hususta bir gıda uzmanından da yardım alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!