Uzay Araştırmaları Tekrar Başlıyor! Yeniden Ay’a Gidiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzay araştırmaları NASA’nın yeni projeleri ile yeniden başlıyor. Uzun yıllar sonra NASA insanlı ay görevlerine başlayacak. İnsanlı görevler için Orion kapsülü geliştirilmişti. Orion kapsülünün deneme uçuşu için uzaya fırlatılması bekleniyor. Bugün TSİ 15.30 civarında uzaya fırlatmanın gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Başlıklar

Yeniden Ay’a Dönüş Zamanı

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi önceki yıllarda aya yapılan uçuşlar ve çekilen paylaşımlar ile oldukça fazla gündeme gelmekteydi. Yapılan yeni uçuşlar sonucunda eski şöhretin geri kazanılması mümkün olabilecek. Florida’da yeni nesil mega roketin ve roketin taşınması için geliştirilen Orion Kapsülünün deneme uçuşu için uzaya fırlatılması gerçekleştirilecek.

Uzay fırlatma sistemi SLS ve Orion kapsülünün Cape Canaveral’da bulunan Uzay Merkezi’nden fırlatılması planlanmıştır. Uzaya gönderilmesi sonucunda Ay’ın etrafında altı haftalık bir uzay uçuşu planlanmıştır. Altı haftalık uzay uçuşu sonucunda Dünya’ya dönemsi düşünülüyor.

Uzay araştırmaları: NASA Artemis Programı

SLS VE Orion kapsülünün altı haftalık bir test uçuşu gerçekleştirmesi planlanmıştır. Bu Artemis programı Apollo Projesi ile elde edilen başarının tekrar yakalanması için bir fırsat olarak görülüyor. SLS Orion kapsülünün astronotları taşıyıp taşıyamayacağı bilinmiyor. Bu nedenle yapılan test uçuşu ve zorluk testinden geçmesi gereklidir.

Apollo Projesinden sonra NASA tarafından inşa edilen en büyük yeni dikey fırlatma sistemidir. Artemis programı için şimdiye kadar yapılan testlerin 37 milyar dolarlık maliyeti söz konusu olduğu bilinmektedir. Artemis programı sonucunda en erken 2025 yılında astronotların Ay’a gönderilmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!