Uzman Öğretmenlik Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açılıyor

uzman ogretmenlik
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzman öğretmenlik sınavı için giriş belgesi adaylar tarafından merak edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen sınava başvuracak adayların uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi için sorgulamanın nasıl yapıldığını araştırdıkları görülüyor. Haberimizde konuya ilişkin ayrıntıları bulabilirsiniz.

Başlıklar

Uzman Öğretmenlik Sınavı Giriş Belgesi

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olup, belgelerin bugün erişime açılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi ile adaylar sınava giriş yapabilecek. Bilindiği gibi bu sınav Türkiye genelinde düzenlenecek ve çok sayıda adayın katılım sağlaması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022 başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik yazılı sınavı 19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak. Ancak, henüz sınava ilişkin giriş belgeleri yayınlanmadı.

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programı yazılı sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak. Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları ise 4 Ocak 2023 tarihinde hazırlanacak ve uzman veya başöğretmen unvanı alan öğretmenler 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından faydalanabilecekler.

MEB

Uzman Öğretmenlik Sınav Giriş Belgesi Öğrenme

Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel eğitim kurumlarında MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-devlet şifrelerini kullanarak eğitimlere katılabilecek. Eğitimlerin verimli yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sorun yaşamamaları için MEBBİS ya da e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapılması gerekmektedir.

basogretmenlik

Sınav Kapsamı ve Soru Dağılımı

Sınavda adaylar toplam 100 soru için ter dökecek ve sınav süresi ise 150 dakika olacak. Sınav başladıktan itibaren ilk 15 dakika içerisinde gelen adaylar sınava alınacak ve bu adaylara ek süre verilmeyecek. Sınav güvenliğinin sağlanması içinse sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonları terk edilmeyecek. Ayrıca, sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday sınav salonundan çıkamayacak.

Uzman öğretmenlik sınavı kapsamında sınav kitapçığında bulunan konular ve konulara ilişkin soru dağılımları ise şu şekilde olacak:

  • Öğrenme ve öğretme süreçleri 15
  • Ölçme ve değerlendirme 12
  • Özel eğitim ve rehberlik 15
  • Eğitim araştırmaları ve Ar-Ge çalışmaları 10
  • Eğitimde kapsayıcılık 12
  • Çevre eğitimi ve iklim değişikliği 10
  • Sosyal etkileşim ve iletişim 10
  • Dijital yetkinlik 8
  • Güvenli okul ve okul güvenliği 8

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!