Uzun Süreli Makyaj İçin Profesyonel Makyaj Sanatçısı İpuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyaj mükemmel bir şekilde yapılsa da bazı durumlarda uzun süre yüzde kalmayabilir. Bu nedenle uzun süreli makyaj için ne yapılmalı pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Bu noktada profesyonel makyajlar uzun süre kalmakta ve oldukça başarılı olmakta. Sadece özel günler için tercih edilen profesyonel makyajın ne farkı olduğu ve uzun süreli kullanım imkânı sağladığı merak edilir.

Başlıklar

Profesyonel Makyaj İçin Ne Kullanılır?

Profesyonel makyajlarda makyajın sabit kalması için primer kullanılır. Kapatıcılığı yüksek bir fondöten ve gözaltı kapatıcı tercih edilir. Ayrıca fondötenin sabitlenmesi için pudra uygulanır. Yüz ve burunlara kontür uygulanır. Kaş sabitlemek için kaş jelleri kullanılır. Ayrıca çeşitli şekillerde yapılan göz makyajının da sabitlenmesi için primer kullanılır. Ayrıca profesyonel makyajlarda makyajın mükemmel olması için doğru fırçalar kullanılır. Ek olarak profesyonel bir makyajın profesyonel sanatçılar tarafından yapıldığı unutulmamalıdır.

Uzun Süreli Makyaj İçin İpuçları

Uzun süreli makyaj için profesyonel makyaj sanatçıları tarafından önerilen pratik makyaj ipuçları vardır. Öncelikle su geçirmeyen makyaj ürünlerinin kullanılması gereklidir. Ayrıca makyaj bazı kullanımı makyajın sabit kalmasını sağlayacaktır. Özelikle fondöten seçimlerinde yağlı ürünlerden uzak durulması önerilir. Yağsız ürünler daha uzun süre yüzde kalır. Ayrıca nemlendirici kullanılması ve cildin nemli tutulması önemlidir. Bunların dışında krem ya da jel allık kullanmak da rengin solmaya başlamasını engelleyecektir. Ayrıca sabitleyici spreylerin uygulanması da makyajın gün boyu hiç bozulmadan kalmasını sağlayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!