Vampir Kelebek Nedir, Hangi İllerde Görülüyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vampir kelebek nedir sorusu özellikle İstanbul başta olmak üzere son günlerde pek çok ilde bu canlının görülmesi sonrasında popüler hale gelmiş durumda. Adından dolayı ürkütücü gelen bu canlının hangi illerde görüldüğü merak ediliyor.

Başlıklar

Vampir Kelebek Nedir?

Vampir kelebek halk arasında daha çok yalancı kelebek olarak biliniyor. 1851 yılında ilk kez keşfedilen bu kelebek, esasında kelebek sınıfında değil çekirge sınıfında yer alıyor. Türkiye’de Karadeniz bölgesinde yaygın olarak görülmesine karşılık, diğer civar illerde de son dönemlerde sıklıkla görülüyor. Boyu yaklaşık 10,5 mm, kanat açıklığı 14,5 mm civarında bulunuyor. Kanatları ise erkeklerde daha açık, dişilerde ise kapalı vaziyette duruyor.

Dişi ve erkeklerde kanatların üzerinde enine olacak şekilde açık gri renkte bantlar yer alıyor. Alt kanatlar ise bantsız ve şeffaf görünümde yer alıyor. Kanatlar dinlenme halinde bir tür çatı şekli alıyor. Yumurtaları ise oval ve soluk renginde olup tek seferde yüzlerce yumurta bırakabilirler.

Vampir Kelebek Zararlı mı?

Vampir kelebek nedir sorusu kadar bu canlının zararlı olup olmadığı da merak ediliyor. İnsanlara karşı herhangi bir zararı olmayan bu canlıların zararları bitkilere karşı görülüyor. Özellikle bitkilerin çiçeklerini ve meyvelerini yiyerek büyük zarar verebiliyorlar. Aynı şekilde yumurta bırakmaları halinde de bitkiye yine çok önemli zararlar vererek gelişimini engelliyorlar. Bu canlıları engellemek için ise ilaçlama yapmak gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!