WhatsApp Yeni Özelliklerini Duyurdu

WhatsApp
WhatsApp
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde milyonlarca kişinin kullanmakta olduğu WhatsApp, birçok kişiyi etkileyecek değişiklikleri duyurdu. WhatsApp ürün müdürü Ami Vora, yeni özelliğin mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunulacağını söyledi. “İnsanlara yazmakta oldukları tüm mesaj eylemlerinde çok daha fazla kontrol ve de  gizlilik imkanı sağlıyoruz. Bu, Whats-App için özellikler oluşturmaya odaklanıyor.” İfadeleri ile yeni özelliklerin sinyalini verdi. Bu sinyallerin ardından pek çok kişi WhatsApp uygulaması yeni özellik ve içeriklerini araştırmaya başladı.

WhatsApp İçin Gizlilik ve Güvenlik Esas

Kullanıcılar artık grup konuşmalarından sessizce ayrılabilir, çevrimiçi durumlarını kimlerin görebileceğini kontrol edebilir ve “bir kez görüntüle” mesajlarının ekran görüntülerini engelleyebilir.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bahsi geçmekte olan tüm bu özelliklerin Whats-App mesajlarının “konuşmalar kadar gizli ve güvenli” kalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Küresel kampanyada vurgulanmakta olan tüm bu yeni özellikler önümüzdeki aydan itibaren Birleşik Krallık ‘ta kullanıma sunulacak. Ardından diğer ülkelerde de güncellenecek.

WhatsApp ürün müdürü Ami Vora, bunun “insanlara mesajları üzerinde daha fazla kontrol sağlayan ve mahremiyetlerini koruyan ürün özellikleri yaratmaya” odaklanan şeylerden biri olduğunu söyledi.

 “Whats-App’ın özel bir görüşme yapmak için en güvenli yer olduğuna inanıyoruz. Mesajlarınız, medyalarınız, sesli mesajlarınız, görüntülü aramalarınız ve mesaj yedeklemeleriniz için bu düzeyde bir güvenlik sağlıyoruz.” Başka hiçbir küresel mesajlaşma hizmeti bunu sağlamaz.”

Yeni geliştirilen özelliklerden biri, son görülme ayarı aracılığıyla platformda çevrimiçi olduklarında kimlerin görüneceğini seçme yeteneğidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!