Windows Defender Kullanıcılarda Paniğe Sebep Oldu

60b82b8e036b62058f19fb5d69826617a533cf32
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet üzerinde pek çok kişi Windows Defender ve uyarıları hakkında bilgi arayışına girdi. Microsoft’un antivirüs hizmeti olan Windows Defender, hemen hemen tüm Windows kullanıcılarına korkunç bir uyarı göndererek paniğe sebep oldu. Windows Defender, Win32 klasöründeki (Windows sistem dosyalarının bulunduğu) tehditleri algılayarak ve tek tek bildirimler göndererek Windows cihazlarını kullananları adeta hayrete düşürdü.

Paniğe Sebep Olan Şey Yanlış Alarm

Pek çok Windows kullanıcısını panik duruma sokan Winows Defender alarm durumunun bir hata sonucu meydana geldiği öğrenildi. Cumartesi ve Pazar günü gönderilen hatanın Windows Defender güncellemesi ile ilgili olduğu belirtildi. Bir Microsoft sözcüsü, Windows Defender Antivirus 1.373.1508.0 sürümünde bir hata olduğunu onayladı. Windows Defender hatalarının nedeni şu anda bilinmiyor, ancak Electron ve Chromium tabanlı uygulamaların suçlu olduğuna inanılıyor. Bu uygulamalar, en sık kullanılan tarayıcılardan olan Google Chrome ve Microsoft Edge’i aynı zamanda da Whasapp gibi popüler yazılımları içeriyor.

Microsoft forum danışmanına göre de hatanın nedenleri arasında Chromium tabanlı olan web tarayıcıları ve Whatsapp, Spotify, Discord gibi Electron tabanlı uygulamalar ve güncellemeleri bulunuyor.

Ek olarak, Microsoft Defender, Windows kullanıcılarının bir süre önce fark ettiği bir hataya göre, Office yazılım güncellemelerini kötü amaçlı yazılım olarak işaretledi. Kullanıcılar Office güncelleştirmelerini yükleyemedi. Microsoft’a göre, Office güncellemeleri gerçek özellikli bir tehdit olmasa da Defender’ı tetikleyen kodlar içeriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!