Yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu nasıl yapılacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK yurt başvurularının başlamasının ardından yatay geçiş yapacak olan öğrenciler yatay geçiş KYK yurt başvurularını nasıl yapacaklarını merak etmeye başladı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurt başvurularının son tarihinin 28 Ağustos olarak açıklanması merakların daha çok artmasına neden oldu.

Başlıklar

İl Dışına Yatay Geçiş Yapacak Olan Öğrenciler Nasıl Başvuru Yapabilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumunun sitesinde il dışında yatay geçiş yapacak olan öğrenciler için bazı açıklamalar bulunur. Bu açıklamalara göre il dışında farklı bir üniversiteye yatay geçiş yapacak olan öğrencilerin bir defaya mahsus olarak gidilecek olan şehirde bulunan yurtlara müracaat etmeleri gereklidir. Başvuru yapılması gerektiği için nakil işlemleri yapılamaz. Çünkü öğrencilerin daha önce kaldıkları yurtta öğrenim süresi kadar kalacaklarına dair hükmü bulunur. Öğrencilerin 24 Ağustos ve 28 Ağustos tarihleri arasında E-devlet üzerinden başvuru yapmaları mümkündür.

İl İçine Yatay Geçiş Yapacak Olan Öğrenciler Nasıl Başvuru Yapabilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumunun sitesinde il içinde yapılan yatay geçişler için de ayrı bir madde bulunur. Bu noktada yatay geçiş yapanlar için yurt başvurusu yapılırken kaldıkları yurtta öğrenim sürelerinin sonuna kadar barınma imkânı sunulur. Bu sayede farklı bir üniversite olsa da aynı yurtta barınma imkânları vardır. Yatay geçiş yapacak öğrencilerin KYK internet sitesi içerisinde paylaşılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir. Ayrıca son başvuru tarihlerini kaçırmamaları da önerilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!