Yavuz Bülent Bakiler Kimdir, Eserleri Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aslen Azerbaycanlı bir ailenin çocuğu olan Yavuz Bülent Bakiler 23 Nisan 1936 yılında doğmuştur. Dedeleri zamanında Karabağ kentinde iken Sivas’a göç etmişlerdir. Sivas’ta doğan Yavuz Bülent bakiler ilk ve ortaöğretimini Sivas’ta, Gaziantep’te ve Malatya’da tamamlamıştır. İlk şiirlerini de 1953 yılında yayınlanan Türk Sanat dergisinde okuyuculara sunmuştur.

Başlıklar

Yavuz Bülent Bakiler Kimdir?

Yavuz Bülent Bakiler kimdir sorusunun birkaç tane cevabı vardır. Hem şair ve yazar olan yavuz Bülent bakiler hem de avukatlık, gazetecilik ve yöneticilik de yapmıştır. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara televizyonu ve Ankara radyosunda çalışmıştır. Kültür ve Bakanlığı müsteşar yardımcısı olmuştur. Tercümanlık yapmıştır. 1965 ve 1975 yılları arasında avukatlık da yapmıştır. Ayrıca Adalet partisinde milletvekili adayı dahi gösterilmiştir. 2013 yılında köşe yazılarını bırakmıştır. Şiirlerinde daha çok Anadolu’ya yönelmiştir. Yavuz Bülent Bakiler milli ve manevi değerlerine bağlı kalan bir şairdir. Arif Nihat Asya’ya benzeyen bir yapısı vardır.

Yavuz Bülent Bakiler Eserleri Neler?

Şiirleri; Sen Sen Sen, Harman, Duvak, Yalnızlık, Seninle ve Bir Gün Baksam Ki Gelmişsin. Gezi yazıları Üsküp’ten Kosova’ya ve Türkistan Türkistan’dır. Yazarın inceleme eserleri Şiirimizde Ana, Aşık Veysel, Elçibey, Sevgi Mektupları, Arif Nihat Asya İhtişamı, Sivas’a Şiir, Mehmet Akif’te Çağdaş Türkiye İdeali Sözün Doğrusu 1-2 Ve Gidenlerin Ardından eserleridir. Ayrıca yazarın üç tane anı eseri vardır. Bunlar; Gönlümdekiler ve Ötekiler, Unutamadıklarım Ve Hatırladıklarım eserleridir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!