Yaz Stajları Ücreti Yükseltilecek

Yaz stajlari ucreti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz stajları ücreti tutarının asgari ücret seviyesine yükseltileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ödemenin daha önce asgari ücretin %30’una tekabül ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı 2023 başvurularının bugünden itibaren başladığını duyurdu. Erdoğan ayrıca, önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programı kapsamında stajyer öğrenci sayısının 150 bine çıkarılacağını belirterek, staj sürelerinin ise 3 aya kadar uzatılabileceğini söyledi.

Başlıklar

Yaz Stajları Ücreti Açıklaması

Yaz stajları ücreti hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “e-İnsan Programı”nda konuşma gerçekleştirdi. Tüm üniversitelerde hayata geçirilen kariyer merkezleri sayesinde gençler ile reel sektör arasında köprü kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik olarak Yetenek Kapısı programının devreye alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, yaklaşık 1,2 milyon öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanının “Yetenek Kapısı” üzerinden ücretsiz olarak bir araya geldiklerini aktardı.

Ulusal Staj Programi

Ulusal Staj Programı

Öğrencilerin yaşadıkları önemli bir sorunu Ulusal Staj Programı sayesinde adil ve verimli bir şekilde çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Erdoğan, kişisel bilgilerin gizli tutulduğu yetenek havuzunun kurumların stajyer öğrenci temininde giderek daha çok ilgi gösterdiği diğer bir önemli program olduğunu kaydetti. Böylelikle herhangi bir aracıya ve onun getirdiği şüpheye yol açmadan stajyer insan kaynağı arzı ile ilgili talebi buluşturma imkânı elde edildiğini belirten Erdoğan, bu sistemde herkesin referansının kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonu olduğunu söyledi.

Son 2 yıl içerisinde 160 binin üzerinde gencin ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılandığı bu program üzerinden kamu kurumlarında staj yapma imkânı bulduğunu belirten Erdoğan, programın OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterildiğine dikkat çekti. Bölgesel kariyer fuarları hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, bugüne değin 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı genç ile 5 binden fazla işverenin söz konusu fuarlarda bir araya geldiğini söyledi.

Gelecek yıl Ulusal Staj Programı kapsamındaki stajyer öğrenci sayısının 150 bine çıkarılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, staj sürelerinin ise öğrenci ile kurum arasında karşılıklı rızaya bağlı şekilde 3 aya kadar uzatılabileceğini belirtti. Bu konuda özel sektörden destek isteyen Erdoğan, böylece sayının 150 bin öğrenciden 300 bin öğrenciye çıkarılabileceğini vurguladı. El ele vererek ve dayanışma içerisinde olarak sıçramayı bir anda gerçekleştireceklerine işaret eden Erdoğan, Ulusal Staj Programı’nın 2023 yılı başvurularının 18 Ekim 2022 tarihinde başladığını duyurdu.

Cumhurbaskani Erdogan 1

Yaz Stajları Ücreti Asgari Ücret Seviyesine Yükseltiliyor

Yaz stajları ücreti için daha önceki yıllarda ödenen miktarın asgari ücretin %30’u kadar olduğu bilgisini aktaran Erdoğan, 2023 yılından itibaren ödeme miktarını asgari ücret seviyesine yükselteceklerini açıkladı. Buna ek olarak staj sonrasında öğrencilerin yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen Yetenek Yönetim Modelini de yaygınlaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem kamu hem özel sektörün uzun süredir beklediği Türkiye’nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Bir sonraki aşama için bilgiler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu ve özel sektörün gelecekte gereksinim duyacağı beceri ve etkinlikteki insan kaynağının belirlenmesi yönünde 2023-2027 stratejik insan kaynağı planlamasının çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak, Türkiye’nin 2053 yılına kadar ihtiyaç duyacağı insan kaynağını yetiştirilmesinin önünü açacak kapsamlı bir planlamayı tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmek amacında olduklarını sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!