Yazın Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

yaz saç bakımı
yaz saç bakımı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle de yaz aylarında deniz, güneş, klor ve rüzgâr saç yapısına zarar vererek saçı mat ve kırılgan hale getirir. UV ışınları saç gövdesini yakabilir ve tuzlu su ve klor saçı kurutabilir ve kendisini koruyamaz hale getirebilir. Zayıflamış bölgelerden uzaktaki saçlar kırılmaya ve hoş olmayan bir görünüme neden olabilir. Saç bu şekilde hasar gördüğünde nemi tutamaz, kurur ve elektriklenmiş bir görünümde olur. Bu nedenle de yazın saç bakımı nasıl olmalı ve ne gibi önlemler alınmalı soruları sık sık araştırılmaktadır.

Başlıklar

Yaz Ayında Saçlar Güneşten Korunmalı

Güneşin yaydığı ultraviyole ışınları yakar, incelir ve saç telini tahrip eder. İster sahilde ister şehirde olun, saçınızı bir şapka veya ince bir bandana ile koruyun. Ayrıca UV korumalı nemlendirici bir yağ ve güneş koruyucu özellikli saç bakım yağı kullanmanızı şiddetle tavsiye edilir. Bu sayede güneş tarafından yayılan zararlı etkileri nötralize edebilir, dehidrasyon ve saç yıpranması gibi etkileri azaltabilirsiniz.

Şampuan Kullanımı Azaltılmalı

Saçınızı her gün yıkamak saçlarınızı kurutur ve yıpranır. Bu nedenle her gün yıkamak yerine en azından bir süre 3-4 günde bir olacak şekilde yıkamanız saçın yapısını düzeltecek ve saç kendi yağından beslenecektir. Şampuan miktarı da önemlidir. Saçınız çok temizse yarım avuç şampuan yeterlidir. Saçınızı temizlerken nemi koruyan ve besleyen bir şampuan seçin. Saçınızı yıkarken kuru şampuan da kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak ısıl işlemlerden de saç bakımı noktasında saçınızı gözetin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!