Yeşil Pasaport Süre Uzatma İşlemleri Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika gelişmelerine göre yeşil pasaport süresi uzatıldı. Bu nedenle de pek çok vatandaş yeşil pasaport süre uzatma işlemleri hakkında araştırmalara başladı.

Başlıklar

Yeşil Pasaport Süresi Ne Kadar Uzatıldı?

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yeşil pasaportların geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla uzatıldı, bu nedenle süresi dolan veya bir yıldan az olan pasaportlar ücretsiz olarak uzatılacak.

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, süresi dolan veya bir yıldan az geçerlilik süresi olan özel (yeşil) pasaportların geçerlilik süresini ücretsiz olarak uzatmaya başladı. İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yeşil pasaportların geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla uzatılmasına cevaben, bir yıldan az olan pasaportlar ücretsiz olarak uzatılacak.

Yeşil Pasaport Geçerlilik Süresi

Yeşil pasaportun geçerlilik süresinin uzatılmasının bir parçası olarak, 1 Haziran 2010 tarihinde veya sonrasında düzenlenen ve fiziksel olarak geçersiz kılınmamış (örneğin, delinmemiş) pasaportlar, Federal Eyalet Nüfus ve Bireyler için Vatandaşlık Dairesi’ne tabidir. Kişisel olarak başvuruda bulunmanız gerekir.

Süresi dolan veya bir yıldan az olan pasaportlar yasal sınırlar dâhilinde beş yıla kadar yenilenebilir. Basım aşamasında bekleyen başvurular dışında, yenileme sürecinde çalışanlardan yeşil pasaport başvurusunda olduğu gibi başvuru formu istenecek, emeklinin kaydı yoksa yaş kanıtı istenecektir. Alıcıların çocuklarına ilişkin başvurular, Pasaport Kanununda belirtilen yaş sınırı (25 yaş) göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!