YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı, Nasıl Kayıt Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS sınavına giren öğrenciler gelecekleri için tercihler yapmışlardı ve sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlardı. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı sorusunun cevabı ise ÖSYM tarafından verildi. YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin kendi sitesinden ilan edildi. ÖSYM YKS tercih sonuçlarına sorgulama ekranından bakılması mümkündür.

Başlıklar

2022 YKS tercih Sonuçları Açıklandı

2022 YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM sayfasından ilan edildi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuç tarihi için herhangi bir açıklama yapmamıştı ve 22 Ağustos’ta üniversite kayıtlarının başlayacağı bilinmektedir. Adayların ÖSYM’nin sonuç sayfasından tercih sonuçlarını görmeleri mümkündür. ‘’sonuc.osym.gov.tr’’ internet sitesine TC kimlik numaraları ile şifrelerini giren öğrencilerin sonuçlara erişmesi mümkündür.

2022 Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 22-26 Ağustos arasında kayıtlarını gerçekleştirmeleri mümkündür. Üniversiteye diğer kayıt yöntemi olan elektronik kayıtların ise 22-25 Ağustos tarihleri arasında yapılması beklenmektedir.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç sitesinden duyurulduğu için öğrencilere herhangi bir belge verilmemekte ve evlerine sonuç belgesi yollanmamaktadır. Ancak yurtdışında bir tercih yapan öğrencilere istedikleri takdirde yazılı belge verilmesi mümkündür.

2022 Üniversite Kayıtlar İçin gerekli Belgeler Nelerdir?

Adayların diploma asılları veya onaylı örneği ya da mezuniyet belgeleri gerekmektedir. Kurumlar tarafından talep edilmesi halinde fotoğrafta istenmektedir. Ayrıca öğrenim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge ve kayıttan önce üniversiteler tarafından istenecek olan diğer belgeler gerekli olacaktır. Ek olarak öğrencilerin elektronik olarak tercih edilen kuruma kayıt yaptırmaları da mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!