YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL
YÖKDİL
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÖKDİL (Üniversite Yabancı Dil Sınavı) bu yıl ikinci kez yapılıyor ve YÖK-DİL sınav giriş tarihi, sınava girmeyi planlayanların araştırma ve merakına konu oluyor. 6-18 Temmuz tarihleri ​​arasında yapılmış olan başvuruların ardından sınavın Ağustos ayında uygulanması öngörülüyor.

YÖK-DİL, her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında, ÖSYM tarafından birer defa uygulanan yabancı dil sınavıdır. YÖK-DİL sınavları, YÖK ve bağlı kuruluşları ile geçerliliğini kabul etmekte olan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yabancı dil şartının sağlandığını belgelemek amacıyla yapılmakta ve Lefkoşa ve Bişkek dahil 91 ildeki sınav merkezlerinde yapılmaktadır.

Başlıklar

YÖKDİL’e Kimler Girebilir?

YÖK-DİL’e katılmak için yaş sınırı yoktur. Bu yabancı dil sınavına girebilmek için belirlenen tarihe kadar sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmayanlar sınava giremezler. İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde uygulanan sınav dilleri farklıdır.

2022 YÖK-DİL Ne Zaman?

Başvuruları 6-18 Temmuz tarihlerinde alınmış olan YÖKDİL sınavı, 28 Ağustos 2022 tarihinde belirlenmiş olan tüm sınav merkezlerinde aynı saatte başlayacak. Sınav saat 10.15’te başlar ve 3 saat (180 dakika) sürer. Kırgızistan’ın Bişkek kentinde sınav Türkiye saatiyle 10.15’te başlayacak.

YÖK-DİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL sonuçları 16 Eylül’de açıklanacak. YÖK-DİL sınavına girecek olan tüm adaylar sınavın ardından sonuçlarını T.C. ÖSYM resmi internet sitesi sonuc.osym.gov.tr ​​adresinden TC Kimlik numarası ve şifreleri ile görüntüleyebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!