Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tercih Maratonu Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tercih Maratonu Başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tercih Maratonu Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite okumak isteyen öğrenciler için yükseköğretim kurumları sınavı tercih maratonu başladı. Adaylar sınav puanlarını dikkate alarak 27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapabilecekler. Tercih maratonunun başlamasıyla ise üniversitelerin tercih kodlarının ve tercih adlarının nasıl bulunacağı araştırılmaya başlandı. Tercih işlemlerine dair detaylar;

Başlıklar

ÖSYM Tercih Kılavuzunu Yayınladı

Tercih tarihinin başlamasıyla birlikte ÖSYM tarafından da adayların tercih işlemlerinde yararlanabilecekleri tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda üniversitelerin ön lisans ve lisans programları, program kodları ve kontenjanlarına yer verildi. Böylelikle adaylar kolay şekilde bölüm tercihinde bulunabilecekler. Adaylar tercih işlemini yaparken aldıkları sınav puanı dışında mezun oldukları okul türünü de dikkate alarak tercihlerini yapabilecekler. Tercih yapacak kişilerin seçecekleri bölümler için uygun görülen taban puanlarını da dikkate alarak tercihlerini tamamlaması gerekiyor.

YKS Tercih İşlemleri Online Olarak Yapılıyor

YKS’ye giren kişiler tercih işlemlerini online olarak yapabiliyor. Bunun için adayların ÖSYM web sitesinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapmaları gerekiyor. Bu sistem üzerinde bilgilerini, üniversite programları için tercih kodu ve tercih adlarını girerek tercih işlemini tamamlayabiliyorlar. Tercih işleminin tamamlanmasının ardından ise sonuçların açıklanmasını beklemeleri gerekiyor. Sonuç açıklama içinse ÖSYM tarafından verilen bir tarih bulunmuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!