Yusufeli Barajı Törenle Açıldı

Yusufeli Baraji
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusufeli Barajı‘nın açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni bir arada gerçekleşti.

Başlıklar

Yusufeli Barajı Açılış Töreni

Yusufeli Barajı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele ve Pençe Kılıç Hava Harekâtı konularına değindi. Birkaç gündür teröristlerin peşinde olduklarını belirten Erdoğan, hava harekâtının ardından en kısa sürede kara harekâtının yapılacağı mesajını verdi. Bu saatten sonra tek bir ölçü ve tek bir sınırın ülkenin ve vatandaşların güvenliği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nereden başlayacaksa oraya kadar gitmenin en meşru hakkımız olduğunu ifade etti. Suriye ve Irak sınırlarının bir kısmında bu güvenlik çizgisinin olması gereken yere çekildiğini belirten Erdoğan, halen sınırlarımıza ve vatandaşlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde bu çizgiyi olması gereken yerlere çekilmesine kimsenin mani olamayacağının altını çizdi.

Cumhurbaskani Erdogan 4

Terör Örgütüne Yönelik Harekâtı Değerlendirdi

İstanbul’da yaşanan bombalı terör olayı sonucu 6 masum insanın hayatına mal olan alçak saldırıya cevabın Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerinin yerle yeksan ederek verildiğini söyleyen Erdoğan, kendilerini en güvende hissettikleri yerde başına yağan bombaları hazmedemeyen terör örgütünün sınırlarımızı hedef aldığını belirtti. Karkamış’ta vefat eden vatandaşların tek bir damla kanının dahi boşa gitmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, teröristleri kimlerin himaye ettiğini ve cesaretlendirdiklerini bildiklerini belirterek, Türkiye’yi harf oyunları ile terör örgütünün ismini değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerleri ile görüntü vererek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonunun geldiğini söyledi.

Yusufeli

Yusufeli Barajı ve Tünel Hakkında Bilgiler Verdi

Yusufeli Barajı hakkında bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir enerji sıkıntısı yaşandığında sadece bu barajın 1,5 yıl enerjiyi temin edeceğini aktardı. Yaklaşık 34 milyar TL’lik bir maliyetle Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvin’e kazandırdıklarını belirten Erdoğan, bu eserin gururunun milletin tamamına ait olduğunu söyledi. Ülkeyi asırlık eksikliklerini gidermek ile kalmayıp geleceği hazırladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 Türkiye’si ile bugünkü Türkiye arasındaki karşılaştırmayı rakamlarla yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk 80 yılında sahip olduğu tünel uzunluğunun 50 kilometre olduğunu belirterek, bugün sadece Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerleri için yapılan tünellerin uzunluğunun 62 kilometre olduğunu ve önümüzdeki sene toplam tünel uzunluğunun ise 750 kilometreye ulaşmış olacağını kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!