Zeytin Alım Fiyatları Marmarabirlik Tarafından Açıklandı

zeytin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytin alım fiyatlarına ilişkin olarak Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği tarafından 2022-2023 iş yılı kampanyasında tavan fiyat 46 TL ve taban fiyat 18 TL olurken, yağlık fiyatı ise 16 TL olarak açıklandı.

Başlıklar

Zeytin Alım Fiyatlarını Marmarabirlik Duyurdu

Alım fiyatları ile ilgili olarak Marmarabirlik tarafından yapılan açıklamada, 2022-2023 iş yılı kampanyasında sofralık ve yağlık zeytin fiyatları duyuruldu. Buna göre, kampanya dâhilinde 180 dane tavan fiyat 46 TL, 200 dane 40 TL ve 380 dane taban fiyat 18 TL olurken, yağlık kilogram fiyatı ise 16 TL olarak belirlendi.

Hidamet Asa

Alım Fiyatlarında Ortalama %120 Artış

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa tarafından yapılan açıklamada, 2010 yılından bugüne kadar üreticinin yanında olan Marmarabirlik’in 2022-2023 kampanya döneminde de ortaklarına sahip çıktığı vurgulandı. Marmarabirlik’in açıklanan fiyatlar ile ilgili olarak ortaklarının güvenini ve beklentisini boşa çıkarmadığını ifade eden Hidamet Asa, Marmarabirlik’in üreticinin sigortası olduğunu belirtti.

marmarabirlik

İri daneye, taban fiyata ve yağlık zeytine özel fiyat verildiğini vurgulayan Hidamet Asa, üreticilerin kooperatifine ihtiyaç duyulan kalibrelerde ürün vermesi beklentisi içerisinde olduklarını ifade etti. Marmarabirlik olarak hedeflerinin piyasada en çok talep edilen ürünü istenilen miktarda almak olduğuna değinen Asa, satışlarda ihtiyaç duyulan plan doğrultusunda ürün alımı yapılmazsa; yurtiçi ve yurtdışı satışlarda sıkıntı yaşanacağına işaret etti. Açıklanan fiyatların bir önceki kampanya dönemi ürün alım fiyatları ile karşılaştırıldığında ortalama %120 artış olduğunu ifade eden Asa, bu bağlamda üretici ortaklarının her zaman yanında olduklarını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!